Arrenca la tercera edició del concurs per escollir el monument favorit dels catalans | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


El Castell de Cardona, monument favorit dels catalans 2017

Arrenca la tercera edició del concurs per escollir el monument favorit dels catalans

Les persones que participin entraran en el sorteig de centenars de premis 05.04.2018
Avui arrenca la tercera edició del concurs del monument favorit, en què els catalans decidiran i votaran quina és la icona patrimonial del país a través del web monumentfavorit.descobrir.cat. El monument favorit dels catalans 2017 va ser el castell de Cardona, que es va imposar al monestir de Santa Maria de Ripoll a la final.
 
La primera fase del concurs, que es tancarà l’11 d’abril, és una crida popular perquè tothom pugui dir quin monument vol que participi en el concurs. Els dos monuments que hagin estat més proposats en aquesta fase passaran directament a formar part de la llista dels 12 finalistes. Els altres 10 monuments seran seleccionats per una comissió d’experts a partir de les propostes aportades pels participants durant la crida.
 
El 12 d’abril comença la fase classificatòria: fins al 19 d’abril, els participants podran votar el seu monument favorit, i els 8 monuments que obtinguin menys puntuació quedaran eliminats. A partir del 19 d’abril, comença la fase de les eliminatòries fins a arribar a la gran final monumental, es resoldrà el dijous 10 de maig.
 
La novetat d’aquest any: busquem el gran expert en el patrimoni català
 
Aquest any buscarem la persona que més sap sobre el patrimoni del nostre país. A partir del 12 d’abril, posarem en marxa al web del concurs un ‘trivia’ en què apareixeran preguntes de diferents nivells de dificultat sobre el conjunt patrimonial català. La persona que encerti més respostes gaudirà d’un premi exclusiu.
 
Totes les persones que votin entraran en el sorteig d’un miler de premis, tals com estades en hotels i allotjaments rurals, àpats en restaurants, lots de llibres o entrades gratuïtes als principals monuments del país.
 
El Monument Favorit és un concurs organitzat per la revista Descobrir, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i el programa Estat de Gràcia de Catalunya Ràdio.