Arriba la gran Festa Major del patrimoni cultural | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Arriba la gran Festa Major del patrimoni cultural

De divendres a diumenge, 400 activitats gratuïtes a tot Catalunya per celebrar les Jornades Europees de Patrimoni 09.10.2018
Els dies 12, 13 i 14 d’octubre prop de 200 municipis d’arreu de Catalunya celebren la 27a edició de les Jornades Europees de Patrimoni. Durant tres dies, palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics, i altres espais patrimonials obren les seves portes gratuïtament.

Enguany les Jornades són més especials que mai: s’emmarquen en la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i esdevenen una oportunitat única per celebrar la riquesa i diversitat del patrimoni europeu.
 
Activitats a prop de 200 municipis
 
El Departament de Cultura, un any més, ha recollit en una única agenda en línia les prop de 400 activitats que han organitzat els 197 municipis participants: des de visites guiades i teatralitzades, rutes i itineraris a la descoberta del patrimoni local, a tallers familiars, exposicions, espectacles i activitats singulars per gaudir del patrimoni cultural català.

Entre altres propostes, a les comarques de Barcelona i Catalunya central pots gaudir d’un concert de gòspel a la Basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa, d’una visita nocturna pel nucli antic d’Artés o admirar Barcelona des de les terrasses i el campanar de Santa Maria del Mar.
 
A Tarragona i les Terres de l’Ebre es proposa, entre altres, investigar el robatori de set peces als museus de la ciutat de Tarragona, endinsar-se en la quotidianitat i la història del Call Jueu de Falset o descobrir el patrimoni industrial de Valls a través d'un itinerari urbà guiat.
 
A les comarques gironines pots descobrir Santa Pau a través d'un Escape Room al seu conjunt històric, els hostals i fondes amb més història de la ciutat de Girona o divertir-te en família amb un joc de pistes al jaciment de Turó Rodó de Lloret de Mar, entre moltes altres propostes.
 
A les terres de Lleida i Aran pots gaudir de la música tradicional del Camí de Sant Jaume a l'Ermita de Sant Jaume a la Granja d’Escarp, descobrir les històries de les dones del casal noble Cal Perelló de Tàrrega o apropar-te als dos patrimonis de la Vall de Boí declarats per la UNESCO –les Falles i el conjunt romànic-, entre altres activitats.
 
A més, els dies 13 i 14 d’octubre, podràs visitar gratuïtament els monuments de la Generalitat de Catalunya.
 
Consulta tota la informació en l’agenda en línia.

La nostra Comunitat

#patrimonigencat