tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya. Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm

Escapades


Festa de la Caçotada (Cambra de Comerç de Valls)
Campanar de l'Església de Sant Joan Baptista de Valls (Jaume Meneses / Flickr - CC BY-SA 2.0)
Reial Monestir de Santes Creus (Pepo Segura / Departament de Cultura)

Calçots i patrimoni a Valls

Visita el campanar més alt de Catalunya Tarragona
L’últim diumenge de gener Valls celebra la gran Festa de la Calçotada. Segons diu la tradició ancestral, una bona calçotada, o una ‘calçotada amb àngel’, ha de tenir “com a teló de fons la serralada de Miramar; com a escenari, una masia vallenca; i com a platea, la ciutat de Valls amb el seu campanar alterós. T’animes, doncs, a viure aquesta festa a la ciutat d’origen de la calçotada?
 
Si és així, et proposem que, a més de gaudir d’una gastronomia excel·lent, visitis també el ric patrimoni cultural de Valls i els seus voltants.
 
VALLS I EL SEU CAMPANAR
 
El mateix diumenge 28 de gener, es faran diverses visites guiades cada 30 minuts al campanar de Valls, el més alt de Catalunya, i al refugi antiaeri de la Guerra Civil.
 
A més, durant tota la temporada del calçot, hi haurà visites guiades pels carrers, les places i els espais patrimonials més emblemàtics de la capital de l’Alt Camp, fent especial èmfasi en la història del calçot, el seu cultiu, la gastronomia i les seves curiositats.
 
Si vols apuntar-te o demanar més informació, pots fer-ho trucant al 977 61 25 30 o a través del correu turisme@valls.cat.
 
REIAL MONESTIR DE SANTES CREUS
 
Molt a prop de Valls, a uns 20 minuts en cotxe, es troba un dels tres Monestirs Reials de Catalunya: Santes Creus. Aprofita la Festa de la Calçotada i la temporada de calçots per visitar-lo. Tots els dissabtes i diumenges des del 27 de gener fins al 25 de març a les 10.30 h, 11 h, 12 h, 12.30 h i 16 h. I de l’1 de febrer al 2 de març, de dimarts a divendres a les 10.30 h i a les 12 h.
 
 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural