Calçots i patrimoni a Valls | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades


Festa de la Caçotada (Cambra de Comerç de Valls)
Campanar de l'Església de Sant Joan Baptista de Valls (Jaume Meneses / Flickr - CC BY-SA 2.0)
Reial Monestir de Santes Creus (Pepo Segura / Departament de Cultura)

Calçots i patrimoni a Valls

Visita el campanar més alt de Catalunya Tarragona
L’últim diumenge de gener Valls celebra la gran Festa de la Calçotada. Segons diu la tradició ancestral, una bona calçotada, o una ‘calçotada amb àngel’, ha de tenir “com a teló de fons la serralada de Miramar; com a escenari, una masia vallenca; i com a platea, la ciutat de Valls amb el seu campanar alterós. T’animes, doncs, a viure aquesta festa a la ciutat d’origen de la calçotada?
 
Si és així, et proposem que, a més de gaudir d’una gastronomia excel·lent, visitis també el ric patrimoni cultural de Valls i els seus voltants.
 
VALLS I EL SEU CAMPANAR
 
El mateix diumenge 28 de gener, es faran diverses visites guiades cada 30 minuts al campanar de Valls, el més alt de Catalunya, i al refugi antiaeri de la Guerra Civil.
 
A més, durant tota la temporada del calçot, hi haurà visites guiades pels carrers, les places i els espais patrimonials més emblemàtics de la capital de l’Alt Camp, fent especial èmfasi en la història del calçot, el seu cultiu, la gastronomia i les seves curiositats.
 
Si vols apuntar-te o demanar més informació, pots fer-ho trucant al 977 61 25 30 o a través del correu turisme@valls.cat.
 
REIAL MONESTIR DE SANTES CREUS
 
Molt a prop de Valls, a uns 20 minuts en cotxe, es troba un dels tres Monestirs Reials de Catalunya: Santes Creus. Aprofita la Festa de la Calçotada i la temporada de calçots per visitar-lo. Tots els dissabtes i diumenges des del 27 de gener fins al 25 de març a les 10.30 h, 11 h, 12 h, 12.30 h i 16 h. I de l’1 de febrer al 2 de març, de dimarts a divendres a les 10.30 h i a les 12 h.
 
 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural