Escapades


1. Jardí Botànic Mar i Murtra (Departament de Cultura / Jordi Contijoch)
2. Jardins de Santa Cotilde (Ajuntament de Lloret de Mar)

Els jardins històrics de la Costa Brava

De Blanes a Calella de Palafrugell, ofereixen unes vistes úniques del Mediterrani Girona
La Costa Brava amaga tres jardins històrics: Mar i Murtra, a Blanes; Santa Clotilde, a Lloret de Mar; i de Cap Roig, a Calella de Palafrugell. Els pots conèixer tots tres en un cap de setmana, ja que només els separa un trajecte en cotxe d’una hora.

JARDI MAR I MURTRA (BLANES)
 
Pel seu gran nombre de plantes i la seva considerable extensió, el jardí botànic de Mar i Murtra és la col·lecció de planta viva més important de Catalunya i una de les més destacades d'Europa. Aquest jardí històric destaca per l'abundància de cactus i de vegetació mediterrània, tot i que també s’hi pot veure una gran varietat de plantes provinents de tot el món. Avui dia, més enllà del recorregut pel seu espectacular fons botànic, s’hi organitzen periòdicament jornades, concerts, cursos i tallers.
 
JARDINS DE SANTA CLOTILDE (LLORET DE MAR)
 
Els Jardins de Santa Clotilde, situats sobre un penya-segat de gran bellesa amb vistes al mar, són considerats l'exemple de jardí noucentista. Van ser realitzats per l’arquitecte Nicolau Rubió i Tudurí, gran seguidor de Jean Claude Nicolas Forestier. Passeja per aquest jardí noucentista i atura’t a les placetes que hi ha distribuïdes: podràs contemplar precioses panoràmiques del litoral.
 
JARDINS DE CAP ROIG (CALELLA DE PALAFRUGELL)
 
El 1927, el coronel tsarista exiliat Nicolai Woevodsky i la seva esposa Dorothy Webster, van construir, sobre un penya-segat del cap Roig, un castell envoltat per un idíl·lic jardí botànic, considerat un dels més importants del Mediterrani. Actualment, als Jardins de Cap Roig s’hi poden veure escultures d’artistes contemporanis. Durant la visita, no et perdis el castell i gaudeix de les vistes privilegiades a la cala d’en Massoni, coneguda com la “Banyera de la Russa”: aquí és on Dorothy Webster baixava a nedar.
 

Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural