tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya. Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm

Escapades

La Cartoixa d'Escaladei, un monestir entre vinyes centenàries

Visiteu l'exterior dels 3 claustres, l'església, el refectori i una cel·la reconstruïda Tarragona
Explica la llegenda que a la Vall d'Oliver, als peus de la serra del Montsant, un pastor va somiar uns àngels pujant per una escala: Escaladei, l'escala cap a Déu. I és aquí on, el 1163, es va fundar el monestir d'Escaladei, a petició del rei Alfons I el Cast. S'hi van instal·lar els monjos cartoixans de l'orde de Sant Bru, on van poder viure amb el silenci, la solitud i la natura que rodejaven el temple. Voleu donar un tomb pels voltants d'aquesta vall de vinyes i oliveres?

CARTOIXA D'ESCALADEI
Avui dia, de l'antic conjunt cartoixà d'Escaladei, un dels monestirs medievals i moderns més importants de Catalunya, només se'n conserven les estructures. Podreu recórrer l'exterior dels 3 claustres, un d'ells reconstruït, l'església, el refectori i una cel·la també reconstruïda. 

CELLERS D'SCALADEI DEL SEGLE XVII
La Cartoixa d'Escaladei es troba al cor del Priorat, pel que el conjunt monumental està rodejat de vinyes centenàries. Algunes d'elles es troben a les finques dels Cellers d'Scaladei, situades a les antigues dependències dels cartoixans. Si voleu tastar uns vins plens d'història, no us perdeu aquesta visita. 
 
CELLERS BUIL GINÉ
Al costat de Gratallops, a 15 minuts en cotxe dels Cellers d'Scaladei, es troben els cellers Buil Giné. Ofereixen un recorregut per l'exterior de la finca, el mirador i les instal·lacions dels cellers, a més d'un tast de vins

POBLES EMBLEMÀTICS DEL PRIORAT
A més de la Cartoixa i les vinyes, no us perdeu Siurana, un poble de conte protagonista de llegendes de princeses i guerrers; Falset, on podreu visitar l'antic castell dels Comtes de Prades; o Porrera, una localitat singular pel gran nombre de rellotges de sol que hi ha per tot el poble. 

Consulteu tota la informació sobre aquesta escapada, que inclou allotjament.

Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural