La Cartoixa d'Escaladei, un monestir entre vinyes centenàries | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

La Cartoixa d'Escaladei, un monestir entre vinyes centenàries

Visita l'exterior dels 3 claustres, l'església, el refectori i una cel·la reconstruïda
Explica la llegenda que a la Vall d'Oliver, als peus de la serra del Montsant, un pastor va somiar uns àngels pujant per una escala: Escaladei, l'escala cap a Déu. I és aquí on, el 1163, es va fundar el monestir d'Escaladei, a petició del rei Alfons I el Cast. S'hi van instal·lar els monjos cartoixans de l'orde de Sant Bru, on van poder viure amb el silenci, la solitud i la natura que rodejaven el temple. Vols donar un tomb pels voltants d'aquesta vall de vinyes i oliveres?

CARTOIXA D'ESCALADEI
Avui dia, de l'antic conjunt cartoixà d'Escaladei, un dels monestirs medievals i moderns més importants de Catalunya, només se'n conserven les estructures. Podràs recórrer l'exterior dels 3 claustres, un d'ells reconstruït, l'església, el refectori i una cel·la també reconstruïda. 

CELLERS D'SCALADEI DEL SEGLE XVII

La Cartoixa d'Escaladei es troba al cor del Priorat, pel que el conjunt monumental està rodejat de vinyes centenàries. Algunes d'elles es troben a les finques dels Cellers d'Scaladei, situades a les antigues dependències dels cartoixans. Si vols tastar uns vins plens d'història, no et perdis aquesta visita. 
 
CELLERS BUIL GINÉ

Al costat de Gratallops, a 15 minuts en cotxe dels Cellers d'Scaladei, es troben els cellers Buil Giné. Ofereixen un recorregut per l'exterior de la finca, el mirador i les instal·lacions dels cellers, a més d'un tast de vins

POBLES EMBLEMÀTICS DEL PRIORAT

A més de la Cartoixa i les vinyes, no deixis de visitar Siurana, un poble de conte protagonista de llegendes de princeses i guerrers; Falset, on podràs visitar l'antic castell dels Comtes de Prades; o Porrera, una localitat singular pel gran nombre de rellotges de sol que hi ha per tot el poble. 

Consulta tota la informació sobre aquesta escapada, que inclou allotjament.

Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural