La 'Casa de la Punxes' i la Casa Vicens obren les portes al públic | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

'Casa de les Punxes' de l'arquitecte Puig i Cadafalch

La 'Casa de la Punxes' i la Casa Vicens obren les portes al públic

Aquestes dues joies modernistes de Barcelona seran visitables a partir de l’estiu de 2016 i el 2017, respectivament 09.12.2015

Els amants del Modernisme i la ciutat de Barcelona estan d’enhorabona. D’aquí a uns mesos, obriran les portes al públic dos exponents més d’aquest estil artístic que, en el seu vessant arquitectònic, va fer fortuna a la ciutat.

Es tracta de la coneguda popularment com la “Casa de les Punxes”, de Josep Puig i Cadafalch, i la Casa Vicens, obra primerenca d’Antoni Gaudí. La primera, situada al rovell de l’ou de l’Eixample barceloní, es podrà visitar a partir de l’estiu de 2016. Per la segona, en un discret carrer del barri de Gràcia, encara no hi ha data definitiva, però tot apunta a l’any 2017.

La Casa de les Punxes, aixecada entre 1903 i 1906, és l’únic edifici modernista de la ciutat que té tres façanes i accessos principals. Coronada per sis torres en forma de punxa, Puig i Cadafalch es va inspirar en el Chateau de Pierrefonds per dissenyar l’encàrrec de la família Terradas. Una construcció d’aires medievals que unifica tres edificis de pisos i que crida l’atenció de tot aquell que se la troba en plena ruta cap a la Sagrada Família.

Actualment s’hi estan fent obres de neteja, restauració i adequació per a la visita; en destaquen les façanes i terrasses, els ascensors originals i les columnes, també originals, que Puig i Cadafalch va utilitzar a l’interior de la construcció per substituir els pesats murs de càrrega.

A la Casa Vicens de Gaudí també s’hi faran obres per habilitar-la com a casa-museu. Un futur centre d’interpretació del genial arquitecte que obrirà les portes al 2017. Els treballs serviran per retirar elements afegits posteriorment i recuperar l’aspecte original de la casa que l’empresari Manuel Vicens Montaner es va fer construir a Gràcia per un jove i encara desconegut Antoni Gaudí.