Escapades

Monestir de Santes Creus - Foto: Roc Baldric

La Catalunya cistercenca

Ara pots visitar els tres monestirs reials amb una sola entrada
Coneixes els tres monestirs reials de Catalunya? Poblet, Santes Creus i Vallbona, tres conjunts monumentals excepcionals, tant per la seva bellesa arquitectònica com per la seva essència espiritual. Es troben dins la Ruta del Cister i ara es poden visitar tots tres amb una sola entrada. El tiquet conjunt, amb validesa d’un any, permet també visitar altres museus i monuments del territori.
 
MONESTIR DE SANTES CREUS
Podeu començar la ruta visitant el Monestir de Santes Creus, un dels conjunts monàstics cistercencs millor conservats, que va acollir la primera comunitat monàstica de l’ordre religiosa a Catalunya. S’hi troben les tombes reials de Pere El Gran i Jaume II i la seva esposa Blanca d’Anjou, a més de la de l’almirall Roger de Llúria.
 
MONESTIR DE SANTA MARIA DE POBLET
Declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1991, el Monestir de Santa Maria de Poblet és el més gran de la Ruta del Cister i un dels més importants d’Europa. A uns 30 minuts en cotxe o en moto del Monestir de Santes Creus, aquest és un impressionant conjunt arquitectònic que Pere II el Cerimoniós va convertir en el panteó reial de la dinastia.
 
MONESTIR DE VALLBONA DE LES MONGES
Mitja hora més en cotxe des de Poblet i arribareu al Monestir de Vallbona de les Monges, l’únic monestir femení de la Ruta del Cister i l’únic que, durant més de 850 anys, ha acollit ininterrompudament, excepte en temps de guerra, la comunitat religiosa. El visitant s’hi pot allotjar en dies concrets.
 
L’entrada conjunta es pot adquirir als tres monestirs i a la pàgina web de la Ruta del Cister. Consulta aquí les condicions.
 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural