La recreació de les pintures romàniques de Sant Climent de Taüll es complementa amb un relat educatiu | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Imatge de la recreació virtual de les pintures romàniques de l'església de Sant Climent de Taüll - Foto: Departament de Cultura / Generalitat de Catalunya

La recreació de les pintures romàniques de Sant Climent de Taüll es complementa amb un relat educatiu

La nova oferta educativa permet al visitant comprendre els aspectes més importants de les imatges recreades 08.03.2016
L’oferta de ‘mapping’ de l’església de Sant Climent de Taüll, el temple més gran de tota la Vall de Boí, a l’Alta Ribagorça, es complementa ara amb un àudio amb continguts educatius amb l’objectiu de fer més efectiva la recreació virtual de les pintures romàniques a l’absis major. 
 
El nou guió educatiu, destinat a tots els visitants que ho vulguin, inclou un relat que explica el contingut del vídeo projectat seguint un fil cronològic i que permet al visitant comprendre els aspectes més importants de les imatges recreades en el context de la seva època. Inclou enllaços comentats, podcast, interactius i infografies adaptades a Primària, ESO i Batxillerat. 
 
L’ampliació de la oferta de ‘mapping’ de l’església de Sant Climent de Taüll s’ha dut a terme a través del programa Romànic Obert, impulsat per la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa” per promoure la conservació i difusió del patrimoni català. 
 
Els treballs de restauració i adequació de l’església romànica han permès conservar i restaurar les pintures romàniques originals de l’absis, així com establir un innovador projecte de museïtzació de l’espai mitjançant la projecció virtual de les pintures originals.