'Picasso i l'art romànic', al MNAC a partir de novembre | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

'Picasso i l'art romànic', al MNAC a partir de novembre

Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) - Enrique Freire CC

'Picasso i l'art romànic', al MNAC a partir de novembre

La mostra, organitzada conjuntament amb el Museu Picasso de París, explorarà les influències de l'art medieval en l'obra del pintor malagueny 22.02.2016

A través de 40 obres de Pablo Picasso, el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) proposa explorar les influències i afinitats entre l'obra de l'artista i l'art romànic. Serà a partir de novembre de 2016 amb l'exposició "Picasso i l'art romànic", comissariada per Juan José Lahuerta i Emilia Philippot, que avui s'ha presentat a les instal·lacions del museu.

L'exposició posa l'accent en les dates que marquen la relació entre el pintor i una dels estils artístics per excel·lència de l'Edat Mitjana. El 1906, en un moment decisiu de transformació del seu estil, Picasso s'instal·la uns mesos al poble de Gósol, al Pirineu català. Gairebé trenta anys més tard, el 1934, visita les col·leccions d'art romànic del que avui és el Museu Nacional d'Art de Catalunya, un esdeveniment àmpliament comentat per la premsa barcelonina de l'època.

L'exposició, organitzada conjuntament amb el Museu Picasso de París, comptarà amb unes 40 obres i es desplegarà a les sales d'art romànic de la col·lecció permanent del MNAC.