tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya. Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm
MNAC Obres mestres de l’art medieval català

El MNAC es troba ubicat al Palau Nacional de Montjuïc, construït per a l’Exposició Internacional de 1929. L'any 1934 va obrir les portes aplegant la col·lecció medieval, que poc a poc es va anar ampliant amb altres períodes. Entre les obres més emblemàtiques destaquen les magnífiques pintures de l'absis de Sant Climent i Santa Maria de Taüll.

Altres peces de primer ordre són les pintures murals de Santa Maria d'Àneu i Sant Quirze de Pedret, la Majestat Batlló o el Frontal d'altar d'Avià, pel que fa a l’art romànic. Del període gòtic destaquen obres mestres dels pintors Jaume Huguet, Lluís Dalmau, Bernat Martorell i Lluís Borrassà, entre altres.

L’art modern també hi té un lloc destacat i més des del 2014, quan es van renovar les col·leccions, les sales i la museografia d’aquesta cronologia. La vicaria, de Marià Fortuny, és una de les obres estrella, seguida de peces dels artistes més representatius del Modernisme, com Gaudí o Casas, i dels de les avantguardes, com Picasso o Miró.

Grans pintors europeus del Renaixement i el Barroc com, per exemple, Tiziano o Velázquez, i la col·lecció de fotografia completen el fons.

Planifica la visita

Què puc fer?

Descobreix la col·lecció d’art català més important del món a partir d’una àmplia oferta d’activitats pensades per a tots els públics.

Serveis
AccessibilitatLloguer d'espaisAudioguiesCafè / Restaurant
Horaris
Contacte

Museu Nacional d'Art de Catalunya
Palau Nacional, Parc de Montjuïc, s/n
08038 Barcelona
(+34) 936 22 03 60

On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Un recorregut per la col·lecció romànica del MNAC

La mostra d'art romànic és una de les més importants i emblemàtiques del museu per l'excepcional sèrie de conjunts de pintura mural que conté.