tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya.

Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm
Born Centre Cultural Pedres que ens parlen de la nostra identitat
T

El Born Centre Cultural de Barcelona és un equipament de referència a Europa: és alhora un espai històric, el nucli de la memòria col·lectiva catalana i un modern centre cultural.

Com a espai històric, l’antic mercat del Born (1876) és el primer gran edifici de l’arquitectura del ferro a la ciutat i ens mostra el seu destacat paper com a metròpoli europea durant el segle XIX.

Pel que fa a la memòria històrica, al subsòl del mercat es conserva un jaciment arqueològic excepcional, tant per l’estat de conservació com per les dimensions. Contemplant les restes dels 42 carrers i les 60 vivendes que formaven part del barri de la Ribera es pot recórrer la història de Barcelona i Catalunya, des de l’època romana fins a principis del XVIII.

Les pedres ens parlen sobretot del desenllaç de la Guerra de Successió per a la ciutat, que va resistir el setge de les tropes de Felip V fins a la capitulació de l’11 de setembre de 1714. Com a conseqüència, el centre del Born va ser destruït per construir-hi la fortalesa militar de la Ciutadella.

Després d’anys de tasques d’excavació, restauració i museïtzació, actualment aquest emplaçament s’ha convertit en un centre cultural. Inaugurat el 2014, actua com a centre d’interpretació de la Guerra de Successió i alhora compta amb una programació que inclou activitats literàries, teatrals i musicals.

Planifica la visita

Què puc fer?

- La visita guiada al jaciment arqueològic ens transporta a la vida urbana del segle XVIII al barri de la Ribera.
- Disposa d'un programa educatiu i activitats per a famílies

Serveis
AccessibilitatLloguer d'espaisCafè / Restaurant
Horaris
Preus
Contacte

El Born Centre Cultural
Plaça Comercial, 12
08003 Barcelona
Tel. (+34) 932566851

On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Què pots trobar al Born Centre Cultural?

Un mercat de cultura, un espai polivalent i obert a tothom amb una programació diversa que inclou activitats literàries, teatrals i musicals entre moltes altres.