tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya. Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm
Liceu Símbol de la burgesia i referent operístic
T

Construït el 1847 a la Rambla de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu es va convertir des dels seus inicis en símbol de l’emergent burgesia barcelonina i catalana.

L’origen del Liceu cal situar-lo en el “Liceo Filarmónico Dramático Barcelona de SM la Reina Isabel II”, una organització creada per cobrir la necessitat d’un conservatori de música a la ciutat. L’èxit de la iniciativa va desembocar en la construcció d’un nou teatre, que es va finançar mitjançant accions mercantils: les llotges i butaques eren de propietat.

En els seus més de 150 anys d’història ha viscut tres tràgics accidents: l’incendi de 1861, la bomba anarquista del 1893, o el devastador incendi de 1994. La darrera reconstrucció, que va durar cinc anys, ha modernitzat l’edifici mantenint al màxim la seva essència original. En destaquen el Saló dels Miralls i la decoració amb motllures de guix daurades i policromades.

Amb 2.292 localitats, actualment és un dels teatres d’òpera més grans del món, i cada any s’hi representen més de quaranta espectacles d’òpera, a més de dansa, recitals, concerts i espectacles infantils.

Planifica la visita

Què puc fer?

- Les visites al Liceu inclouen espais com el Vestíbul, la Sala de Concerts, el Saló dels Miralls, el Cercle del Liceu i el Foyer.
-El servei educatiu ofereix una programació especial d'espectacles, sessions de formació per al professorat i material pedagògic.

Serveis
AccessibilitatLloguer d'espaisCafè / Restaurant
Horaris
Preus
Contacte

Gran Teatre del Liceu
La Rambla 51 - 59
08002 Barcelona
Tel. (+34) 934859900

On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Gran Teatre del Liceu

Vídeo de presentació del gran teatre d'òpera de Barcelona