Calçots i patrimoni a Valls | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades


Festa de la Caçotada (Cambra de Comerç de Valls)
Campanar de l'Església de Sant Joan Baptista de Valls (Jaume Meneses / Flickr - CC BY-SA 2.0)
Reial Monestir de Santes Creus (Pepo Segura / Departament de Cultura)

Calçots i patrimoni a Valls

Visita el campanar més alt de Catalunya
L’últim diumenge de gener Valls celebra la gran Festa de la Calçotada, que marca l'inici de la temporada de calçots. Segons diu la tradició ancestral, una bona calçotada, o una ‘calçotada amb àngel’, ha de tenir “com a teló de fons la serralada de Miramar; com a escenari, una masia vallenca; i com a platea, la ciutat de Valls amb el seu campanar alterós. T’animes, doncs, a viure la temporada de calçots a la ciutat d’origen de la calçotada?
 
Si és així, et proposem que, a més de gaudir d’una gastronomia excel·lent, visitis també el ric patrimoni cultural de Valls i els seus voltants.
 
VALLS I EL SEU PATRIMONI
 
Durant tota la temporada del calçot, hi ha visites guiades pels carrers, les places i els espais patrimonials més emblemàtics de la capital de l’Alt Camp fent especial èmfasi en la història del calçot, el seu cultiu, la gastronomia i les seves curiositats.
 
Si vols apuntar-te o demanar més informació, pots fer-ho trucant al 977 61 25 30 o a través del correu turisme@valls.cat.
 
REIAL MONESTIR DE SANTES CREUS
 
Molt a prop de Valls, a uns 20 minuts en cotxe, es troba un dels tres Monestirs Reials de Catalunya: Santes Creus. Aprofita la temporada de calçots per visitar-lo. Els dissabtes i diumenges de gener, a les 10:30 i a les 15:45 en català i a les 12:00 en castellà. Els dissabtes i diumenges de febrer i març, a les 10:30 i a les 15:45 en català; i a les 12:00 i a les 13:15 en castellà.
 
 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural