Castells i fortaleses vora el mar | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

Castell de Montsoriu. Vicenç Vilà / Wikimedia Commons. CC BY-SA 3.0

Mapa

Castells i fortaleses vora el mar

Els guardians de la frontera

La Costa Brava no és només sol i platja. Si anem una mica terra endins trobarem infinitat de castells i fortaleses, testimonis del passat medieval i situats tots ells en llocs estratègics. La seva funció: defensar un territori tan bonic com perillós. Amb la frontera a prop, no eren estranyes les incursions i les picabaralles.

Aquesta és la nostra selecció dels castells i fortaleses costaners que no et pots perdre:

 

Roses

Passeja per la Ciutadella, un autèntic museu a l’aire lliure que Carles I va fer construir per protegir-se dels pirates i les invasions turques.

Figueres

Si fas una volta al Castell de Sant Ferran et sorprendrà la planta pentagonal d’una de les fortaleses més grans d’Europa.

Montsoriu

El misteriós Castell de Montsoriu amaga el secret de la bruixa Guilleuma. Diuen les males llengües que des de fa segles ronda la fortalesa i espanta tot aquell que gosa acostar-s’hi. Una visita recomanada només per a valents!

Peralada

Propietat de la família Mateu, l'espectacular Castell de Peralada no es pot visitar en la seva totalitat, però alberga el casino i els seus jardins estan oberts durant els mesos de juliol i agost amb motiu del Festival de Peralada. Una bona ocasió per escoltar bona música i tastar els vins de la comarca.

Peratallada

Aquesta vila, construïda al voltant del seu castell, viatja a l’edat mitjana un cap de setmana a l’any. Estàs convidat al mercat medieval els dies 3 i 4 d’octubre: productes de la comarca i oficis d’època a la plaça del castell.

Requesens

Naturalesa i història unides en un mateix indret: et proposem una visita al castell de Requesens, envoltat dels paisatges i les aromes mediterrànies de la serra de l'Albera.

 

Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural