Ciutadella de Roses | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Ciutadella de Roses 25 segles d’història ininterrompuda

La història s’atura una i altra vegada a Roses. Fundada com a colònia grega, la seva ubicació la converteix en un punt estratègic del Mediterrani. Per això, el lloc ha conegut diferents ocupacions i ha estat blanc de nombrosos atacs. Actualment, la Ciutadella és un modern centre cultural i un extraordinari jaciment.

En els 139.000 m2 del recinte s’hi reuneixen les restes arqueològiques de la colònia grega i posteriorment romana de Rhode, el monestir romànic de Santa Maria i l’estructura de la vila vella de Roses, que fins i tot conserva algunes fortificacions medievals.

Les muralles actuals són una fortificació de grans baluards que daten de l'època renaixentista i moderna. I és que al segle XVI, el rei Carles V mana construir la Ciutadella i el castell de la Trinitat per protegir-se dels pirates i dels turcs.

El 1814 són els mateixos francesos els que volen la ciutadella, que es recupera i s’obre al públic avançat el segle XX.

Des del 2004 dins el recinte es pot visitar el Museu de la Ciutadella, un edifici contemporani on es resumeix la història del conjunt.

Planifica la visita

Què puc fer?

No et perdis les activitats familiars que organitza l'Espai Cultural La Ciutadella a les seves instal·lacions per saber com vivien els antics grecs i romans o descobrir els animals que s'amaguen a la Ciutadella.

Serveis
Horaris
Preus
Contacte

Espai Cultural La Ciutadella
Av. de Rhode
17480 Roses (Girona)
Tel. 972151466

Veure localització
On menjar i dormir?
Materials per a la visita