La Ruta dels Ibers: El país dels laietans, a peu des de Barcelona | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

Mapa

La Ruta dels Ibers: El país dels laietans, a peu des de Barcelona

Un cap de setmana urbà per camins que us descobriran noves perspectives al costat de la ciutat
Barcelona
Durant dos dies, podreu descobrir a peu indrets amb molta història a ben tocar de Barcelona, com el jaciment ibèric de Ca n’Oliver, a Cerdanyola del Vallès, o el poblat ibèric de Puig Castellar, a Santa Coloma de Gramenet. Us animeu?
 
PARC DE COLLSEROLA
 
Us proposem començar aquesta sortida a la Plaça Karl Marx (para de metro de Canyelles, línea 3), a Barcelona. Un itinerari d’uns 90 minuts us durà pel Parc de Collserola, creuant la riera de Sant Cugat fins arribar a Cerdanyola del Vallès.
 
JACIMENT IBÈRIC DE CA N’OLIVER
 
Un cop arribats a Cerdanyola, visiteu el jaciment ibèric de Ca n’Oliver: un equipament nou i modern on visitar l’exposició permanent i el propi jaciment que ja acumula més de 20 anys de recerca arqueològica. A més, és un dels pocs llocs on podrem entrar a una vertadera llar ibèrica, reconstruïda fidelment.
 
CERDANYOLA DEL VALLÈS
 
Quan acabeu la visita, us dirigireu a l’hotel per deixar la motxilla i descansar una mica per sortir a descobrir el municipi. Després de dinar podeu passejar pels carrers del centre i descobrir el patrimoni arquitectònic modernista i noucentista de la ciutat.
 
POBLAT IBÈRIC DE PUIG CASTELLAR
 
Al dia següent, després d’esmorzar, començareu l’itinerari d’unes dues hores i mitja que us durà fins al poblat ibèric de Puig Castellar, dalt d’un turó a Santa Coloma de Gramenet. Des d’allà gaudireu d’unes visites espectaculars sobre la ciutat i entorn de Barcelona. Si ho preferiu, també podeu fer la meitat del trajecte en transport públic, que us deixarà a Montcada i Reixac.
 
MUSEU TORRE BALLDOVINA
 
Després de la visita al jaciment, baixeu a Santa Coloma de Gramenet en un trajecte d’uns 50 minuts, on complementareu la visita amb l’exposició permanent que hi ha al Museu Torre Balldovina. Hi podreu veure una torre de defensa romànica que s’hi conserva.
 
SANTA COLOMA DE GRAMENET
 
En acabar de dinar, podeu passejar pel municipi i descobrir el seu carrer Major, antigues masies, edificis d’estil modernista i altres amb l’estètica dels anys 30. Avançada la tarda, podeu tornar cap a Barcelona seguint un recorregut a peu d’uns 30-50 minuts de durada (en funció del punt de destí) o bé agafar el metro que us pot deixar a diferents indrets de la ciutat (línia 1 direcció Hospital de Bellvitge). 


Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural