Un recorregut pel modernisme industrial a Terrassa | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades


Masia Freixa (Wikimedia Commons)
Seu del mNACTEC (Bob Masters / Departament de Cultura)

Mapa

Un recorregut pel modernisme industrial a Terrassa

Rutes guiades per conèixer els edificis més emblemàtics
Terrassa Turisme ofereix diverses visites guiades per viatjar a la Terrassa del 1900 i visitar un patrimoni industrial únic a Catalunya. Descobriràs cases burgeses, xemeneies, antics vapors i fàbriques...
 
MASIA FREIXA
 
La Masia Freixa, un dels edificis més emblemàtics i peculiars de la ciutat, va néixer quan Josep Freixa va decidir transformar la seva fàbrica en residencia familiar. Per fer-ho, va confiar l’obra a l’arquitecte Lluís Muncunill. L’any passat es va rehabilitar la coberta, recuperant la imatge original de principis de segle.
 
CASA ALEGRE DE SAGRERA
 
La Casa Alegre de Sagrera es va construir al principi del segle XIX. Gairebé un segle més tard, l’any 1911, s’hi va fer una reforma important que va convertir l’edifici en un model d’habitatge burgès industrial terrassenc d’època modernista. Des de l’any 1973, assumeix funcions museístiques com a una de les seccions del Museu de Terrassa.

MERCAT DE LA INDEPENDÈNCIA
 
El Mercat de la Independència va ser inaugurat el 14 de novembre de 1908. Dissenyat pels arquitectes municipals Antoni Pascual i Melcior Vinyals, va ser un edifici innovador per tenir una estructura de ferro, la més gran de la ciutat. I és que en aquella època, el ferro es feia servir com a element decoratiu.
 
VAPOR AYMERICH, AMAT I JOVER, SEU DEL mNACTEC
 
La fàbrica modernista Vapor Aymerich, Amat i Jover és una de les millors mostres de l’arquitectura industrial modernista de Catalunya. Va ser projectada el 1906 per l’arquitecte Lluís Muncunill, i actualment és la seu central del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).
 
 
Si vols aprendre i conèixer més sobre la Terrassa modernista, apunta’t a la ruta guiada que Terrassa Turisme ofereix el quart dissabte de cada mes. Inclou la visita a la Masia Freixa, la Casa Alegra de Sagrera i el mNACTEC.
 
 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural