mNACTEC | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
mNACTEC L’eix del patrimoni industrial català

La fàbrica modernista Vapor Aymerich, Amat i Jover és una de les millors mostres de l’arquitectura industrial modernista de Catalunya. Projectada per l’arquitecte Lluís Muncunill i inaugurada l'any 1908, és actualment la seu central del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).

Amb la seva característica coberta de lluernes de volta catalana sostingudes per pilars de ferro colat, i una xemeneia de 42 m d’alçada, l’edifici acollia tot el procés de transformació de la llana, des de l’entrada en flocs fins a la sortida en teixits acabats. El nom amb el qual es coneix popularment la fàbrica, el Vapor, prové de la seva utilització de la màquina de vapor com a força motriu fins el 1914.

Precisament el seu passat fabril és el que dóna forma a l’actual museu. L’objectiu del mNACTEC és preservar i difondre el patrimoni científic, tècnic i industrial català i mostrar-nw la incidència social. Les exposicions permanents fan un repàs a temes com la indústria tèxtil, les fonts d'energia, la informàtica, la química i el transport, entre d'altres.

El mNACTEC també articula un Sistema Territorial que agrupa 27 museus i espais especialitzats en patrimoni industrial, ciència i tecnologia. Cadascun d’ells ofereix una visió temàtica única i explica la industrialització en una part del territori català, tenint en compte tant els aspectes tècnics com els socials i els culturals.

Planifica la visita

Què puc fer?

- A banda de les exposicions permanents, temporals i itinerants, el museu ofereix experiències per entendre de primera mà els processos industrials, científics i tecnològics.
- El Sistema Territorial del mNACTEC ofereix activitats com tallers teatralitzats i visites als 27 museus tant per a escoles com per a famílies.

Serveis
AccessibilitatLloguer d'espaisCafè / Restaurant
Horaris
Preus
Entrada normal: 4.5€

Entrada reduïda: 3.5€
Les persones de 65 anys o més, persones titulars del Carnet Jove, pensionistes, les persones titulars del Carnet Jove, estudiants amb carnet d’estudiant internacional, les persones posseïdores del carnet de família nombrosa o monoparental, grups no turístics de 10 o més persones amb reserva prèvia.

Entrada gratuïta:
Les persones menors de 16 anys, persones aturades, persones membres de l’ICOM (International Council o Museums) o de l’ICOMOS (International Council of Monuments), persones membres de l’Associació de Museòlegs de Catalunya, degudament acreditades, persones professores d’ensenyament reglat, degudament acreditades, grups d’estudiants amb professor que hagin fet reserva prèvia i l'últim dimarts de cada mes entre mesos d’octubre a juny.

Jornades de portes obertes:
Santa Eulàlia (12 de febrer), el 23 de abril (Sant Jordi), el 18 de maig (Dia Internacional dels Museus), l'11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya) i el 24 de setembre (Mare de Déu de la Mercè, festa major de Barcelona).
Contacte

Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Rambla d'Ègara, 270
08221 Terrassa
Tel. (+34) 937368966

On menjar i dormir?