mNACTEC | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
mNACTEC L’eix del patrimoni industrial català

La fàbrica modernista Vapor Aymerich, Amat i Jover és una de les millors mostres de l’arquitectura industrial modernista de Catalunya. Projectada el 1906 per l’arquitecte Lluís Muncunill, és actualment la seu central del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).

Amb la seva característica coberta de lluernes de volta catalana sostingudes per pilars de ferro colat, i una xemeneia de 42 m d’alçada, l’edifici acollia tot el procés de transformació de la llana, des de l’entrada en flocs fins a la sortida en teixits acabats. El nom com es coneix popularment la fàbrica, El Vapor, prové de la seva utilització com a força motriu fins el 1914.

Precisament el seu passat fabril és el que dóna forma a l’actual museu. L’objectiu del mNACTEC és preservar i difondre el patrimoni industrial català. Una exposició introductòria està dedicada a Muncunill, però el gruix de les nou exposicions permanents fan un repàs a temes com l’evolució tecnològica i científica de la humanitat, la indústria tèxtil, l’obtenció d’energia i el transport, entre d’altres.

El mNACTEC també articula un Sistema Territorial que agrupa 26 museus i col·leccions especialitzats en patrimoni industrial, ciència i tecnologia. Cadascun d’ells ofereix una visió temàtica única i explica la industrialització en una part del territori català, tenint en compte tant els aspectes tècnics com els socials i els culturals.

Planifica la visita

Què puc fer?

- A banda de les exposicions permanents, temporals i itinerants, el museu ofereix experiències per entendre de primera mà els processos industrials, científics i tecnològics.
- El Sistema Territorial del mNACTEC ofereix activitats com tallers teatralitzats i visites als 26 museus tant per a escoles com per a famílies.

Serveis
AccessibilitatLloguer d'espaisCafè / Restaurant
Horaris
Preus
Contacte

Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Rambla d'Ègara, 270
08221 Terrassa
Tel. (+34) 937368966

On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Descobreix el mNACTEC

L'objectiu general d'aquest museu és fomentar el coneixement de la història de la ciència, de la tècnica i del procés d'industrialització de Catalunya, així com també dels processos productius a la societat.