Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona Custodiant la història de la ciutat
T

Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (AHCB) és la institució que s’encarrega de la custòdia, conservació, tractament i difusió de la documentació històrica que ha generat el govern de la ciutat des del segle XIII, quan es va crear el règim municipal de Barcelona, i fins a la revolució liberal de mitjans del segle XIX.

Amb el temps s’han incorporat una gran diversitat de materials arxivístics, bibliogràfics o hemerogràfics d’interès històric que l’han convertit en un dels centres arxivístics més importants de Catalunya i lloc de consulta imprescindible per a historiadors.

Des del 1920 la seu de l’arxiu és la Casa de l’Ardiaca, un edifici fruit de la refosa de diferents immobles construïts al damunt d’un segment de l’antiga muralla romana. D’estil gòticorenaixentista, també incorpora elements de caire modernista. A la dècada dels noranta va ser objecte d’una profunda remodelació que va modernitzar les instal·lacions i les va adequar a la conservació i consulta.

Actualment els fons i col·leccions de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona s’estructuren en tres seccions principals: fons documentals, la biblioteca i l’hemeroteca.

Planifica la visita

Què puc fer?

- L'arxiu ofereix la realització de visites comentades per a grups universitaris i de recerca.
- També s'organitzen activitats com cursos, jornades i congressos per difondre la història de la ciutat a partir dels documents conservats.

Horaris
Contacte

Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona - Casa de l'Ardiaca
C. de Santa Llúcia, 1
08002 Barcelona
Tel. (+34) 933181195

Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Tresors de l'Arxiu Històric de Barcelona

El 19 de juny del 2014, festivitat de Corpus, la Casa de l'Ardiaca va obrir les portes