Casa Batlló | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Casa Batlló Forma, llum i color inspirats per la natura
Patrimoni de la Humanitat

Tancat temporalment fins a nou avís. Per a més informació consulteu el seu web.

Amb un estil original, fantàstic i ple d’imaginació, la Casa Batlló és una de les obres més representatives de l’arquitecte Antoni Gaudí. Situada al passeig de Gràcia de Barcelona i inspirada en la natura, és un prodigi de disseny ornamental i una obra mestra de forma, color i llum. Per tot això, va ser declarada Patrimoni Mundial per la Unesco.

Sens dubte, la façana és l’element arquitectònic més singular de la Casa Batlló; la combinació de pedra, ferro forjat, trencadís de vidre i ceràmica policromada la converteixen en una de les més creatives i originals dissenyades per l'arquitecte.

A la part superior, la teulada té forma de llom d’animal amb unes grans escates tornassolades. Coronen el conjunt peces esfèriques de grans dimensions que semblen crestes i fan pensar en la figura d’un drac o un animal fantàstic semblant. Un altre element destacat de la façana és la torre coronada per una creu de quatre braços, així com el disseny de temes aquàtics que decora els murs. Els balcons amb forma d’antifaç i la galeria del pis principal simulant ossos són dos atractius més de l’edifici.

A l’interior hi destaquen, entre altres elements, el sostre del saló principal, els grups de xemeneies del terrat, l'escala principal i els arcs parabòlics de les golfes, que creen espais diàfans i ventilats avançats a la seva època.

Planifica la visita

Què puc fer?

La Casa Batlló, obra mestra d'Antoni Gaudí, convida a visitar més que un edifici: un mite de l'art.

Serveis
Lloguer d'espais
Horaris
Contacte

Casa Batlló
Passeig de Gràcia, 43
08007 Barcelona
Tel. (+34) 932160306

Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Visita teatralitzada a la Casa Batlló

Antoni Gaudí va ser un artista irreverent, visionari i avançat al seu temps. La Casa Batlló és una bona mostra del seu geni creatiu.