Casa Vicens | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Casa Vicens L’exotisme del primer Gaudí
Patrimoni de la Humanitat

Ubicada al barri barceloní de Gràcia, la Casa Vicens va ser el primer treball important de l'arquitecte Antoni Gaudí. L'habitatge és un dels set edificis obra del genial arquitecte inscrits a la Llista de Patrimoni Mundial de la Unesco l’any 2005.

Construïda entre els anys 1883 i 1885, la casa presenta diferents volums separats per angles esglaonats, en un concepte oposat al de La Pedrera en què predominen les línies ondulades. La construcció desprèn un toc oriental i mudèjar, de moda a l’època, amb la façana coberta de rajoles verdes i blanques. Una clara al·lusió a Manuel Vicens i Montaner, corredor de canvi i borsa i l’home que va confiar en Gaudí per dissenyar el seu futur habitatge. Per a la decoració, Gaudí s’inspira en les plantes que creixen al jardí de la finca, aplicant per primer cop el seu criteri de fer servir la natura com a inspiració per a l’arquitectura.

A l’interior hi segueix predominant l’estil mudèjar, que es manifesta d'una manera molt acusada a l'habitació anomenada "fumador". Als sostres, ornamentacions en forma de plantes i flors multicolors completen un conjunt exòtic i sorprenent que va fer furor entre l'elit barcelonina de l’època.

Planifica la visita

Serveis
Lloguer d'espais
Horaris
ABRIL-SETEMBRE
Dilluns a diumenge: 10:00 a 20:00 h.

OCTUBRE-MARÇ
Dilluns de 10:00 a 15:00 h
Dimarts a diumenge de 10:00 a 19:00 h.

TANCAT
1 i 6 de gener, 25 de desembre
Contacte

Casa Vicens
Carrer de les Carolines, 24
08012 Barcelona

Veure localització
On menjar i dormir?