Farmàcia Esteve de Llívia | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Farmàcia Esteve de Llívia L’apotecaria més antiga d’Europa
T
Com es preparaven les fórmules magistrals als segles XV, XVI o XVII? La Farmàcia de Llívia, una de les més antigues d’Europa, desvetlla aquest misteri. Ja existia el 1415. Un dels primers propietaris va ser l’apotecari Jaume Esteve i la farmàcia es va mantenir a la família durant 23 generacions. Finalment, el 1942, Lleó Antoni Esteve la va tancar i en va confiar la custòdia a l’ajuntament i, més tard, a la Diputació de Girona.

Des del 1981 els materials de la farmàcia formen part del Museu Municipal de Llívia. Es conserven el mobiliari, instruments de laboratori, preparats i fins i tot bocals de vidre del segle XIX. Destaquen unes caixes de fusta renaixentistes amb els retrats, pintats, de sants, savis apotecaris i doctors.

Amb tot, el més característic de la col·lecció són els albarels o pots de farmàcia de ceràmica de color blau cobalt. Els pots més petits, que acostumaven a contenir els productes més preuats o perillosos, es guardaven en el cordialer. Aquest moble del segle XVIII, policromat, és un dels elements més vistosos del conjunt. També es conserva la biblioteca que custodia, entre d’altres, el llibre de fórmules. L’espai de la farmàcia està contextualitzat per una sèrie de recursos audiovisuals i digitals.

Planifica la visita

Què puc fer?
Al Museu Municipal de Llívia hi ha també una col·lecció d’arqueologia i altres objectes històrics: des de  destrals del Neolític fins a terrissa medieval.
Horaris

Obert de 10.00 h a 17.00 h de dilluns a dissabte. Tancat de 13.00 h a 14.00 h 

Diumenge obert de 10.00 h a 14.00 h

Preus

Contacte
Farmàcia Esteve de Llívia

Veure localització
On menjar i dormir?