Museu Picasso | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu Picasso Un recorregut per la joventut del pintor

Pablo Picasso i Barcelona tenien una connexió especial. Hi va viure durant la seva infantesa i joventut. Per això, va optar per aquesta ciutat per obrir l'any 1963 el primer museu Picasso del món i l’únic creat en vida de l’artista. El seu principal patrimoni és la col·lecció més completa d’obres de joventut formada per més de 4.000 elements. És per això que el Museu Picasso de Barcelona s’ha convertit en el centre de referència per conèixer la primera etapa artística de Picasso.

La majoria de les obres que es poden veure al museu daten de 1890 a 1917. El recorregut comprèn pintures de l’etapa infantil i escolar (Home amb boina), de l’època de formació a Barcelona, Horta de Sant Joan i Madrid (Ciència i caritat), del seu pas per París (El divan), de l’època blava (El foll) i de l’època rosa (Arlequí).

Entre les pintures posteriors a 1917, destaca sobretot la sèrie de Las Meninas, de l'any 1957, un conjunt de 58 pintures analitzant l’obra mestra de Velázquez. També hi trobem la col·lecció de gravats i litografies i la de ceràmica.

Tota aquesta mostra d’art avantguardista reposa a l’interior de cinc grans palaus del carrer de Montcada, que daten dels s. XIII-XIV i són una excel·lent mostra del gòtic civil català.

Planifica la visita

Què puc fer?

- El Museu Picasso és ideal per visitar-lo sol, acompanyat, en grup o en família. Periòdicament s'hi organitzen activitats per a diferents públics.
- Les escoles poden apuntar-se als seus tallers per aprofundir en l'obra del pintor.

Serveis
AccessibilitatAudioguies
Horaris
Contacte

Fundació Museu Picasso de Barcelona
C. Montcada 15-23
08003 Barcelona
Tel. (+34) 932563000

Veure localització

Més informació

Històries del patrimoni

Les ampliacions del Museu

Veuràs gràficament el creixement del Museu Picasso de Barcelona des del 1963.