Fundació Joan Brossa | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Fundació Joan Brossa La memòria del poeta visual
T
Joan Brossa, poeta, dramaturg i artista plàstic, va ser per sobre de tot un amant de l’art en totes les seves expressions. Va experimentar en diferents gèneres i al llarg de la seva vida va guardar molta documentació relacionada. Eren tals les muntanyes de papers i materials diversos acumulades en el seu primer estudi al carrer Balmes que va haver de llogar un segon estudi per continuar emmagatzemant “petits tresors”.

Un any després de la mort de l’artista i seguint la seva voluntat, al 1999 va néixer la Fundació Joan Brossa per salvaguardar el seu llegat documental i difondre’l de manera rigorosa, posant èmfasi en el seu caràcter interdisciplinari. La Fundació promou la recerca, l'edició, la reedició, la traducció, la representació i l'exhibició de l’obra de Brossa.

Entre el patrimoni de la Fundació hi ha la biblioteca de Joan Brossa, formada per uns 6.000 llibres, nombroses revistes i catàlegs d'exposició. Se li suma l’arxiu personal del poeta format per uns 52.000 documents tan variats com manuscrits de la seva obra artística i literària, facsímils, galerades, correspondència, cartells, retalls de premsa, fotografies, etc. La col·lecció d'art de Joan Brossa, entre la que hi ha obres seves, però també obres d'artistes com Joan Miró o Antoni Tàpies, també pertany a la Fundació.

Al 2012 es va cedir en dipòsit la col·lecció, l'arxiu i la biblioteca al MACBA per assegurar la seva conservació i permetre'n una difusió més gran. Tres anys més tard, es va traslladar la seu de la Fundació -que estava a La Seca Espai Brossa- a la primera planta del Centre d’Estudis i Documentació del MACBA.

Planifica la visita

Què puc fer?
Coneix més a fons la figura de Brossa a través dels itineraris que organitza la Fundació i del seu programa educatiu. També trobaràs obres del fons artístic del poeta a la col·lecció permanent del MACBA.
Contacte
Fundació Joan Brossa
C/ La Seca, 2
08003, Barcelona
Tel. (+34) 934589994 Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Entrevista a Joan Brossa

L'artista Joan Brossa i la conservadora Eloïsa Sendra conversen a les sales del MACBA l'11 de novembre de 1996.