Liceu | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Liceu Símbol de la burgesia i referent operístic
T

Construït el 1847 a la Rambla de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu es va convertir des dels seus inicis en símbol de l’emergent burgesia barcelonina i catalana.

L’origen del Liceu cal situar-lo en el “Liceo Filarmónico Dramático Barcelona de SM la Reina Isabel II”, una organització creada per cobrir la necessitat d’un conservatori de música a la ciutat. L’èxit de la iniciativa va desembocar en la construcció d’un nou teatre, que es va finançar mitjançant accions mercantils: les llotges i butaques eren de propietat.

En els seus més de 150 anys d’història ha viscut tres tràgics accidents: l’incendi de 1861, la bomba anarquista del 1893, o el devastador incendi de 1994. La darrera reconstrucció, que va durar cinc anys, ha modernitzat l’edifici mantenint al màxim la seva essència original. En destaquen el Saló dels Miralls i la decoració amb motllures de guix daurades i policromades.

Amb 2.292 localitats, actualment és un dels teatres d’òpera més grans del món, i cada any s’hi representen més de quaranta espectacles d’òpera, a més de dansa, recitals, concerts i espectacles infantils.

Planifica la visita

Què puc fer?

- Les visites al Liceu inclouen espais com el Vestíbul, la Sala de Concerts, el Saló dels Miralls, el Cercle del Liceu i el Foyer.
-El servei educatiu ofereix una programació especial d'espectacles, sessions de formació per al professorat i material pedagògic.

Serveis
AccessibilitatLloguer d'espaisCafè / Restaurant
Horaris
Preus
Contacte

Gran Teatre del Liceu
La Rambla 51 - 59
08002 Barcelona
Tel. (+34) 934859900

Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Gran Teatre del Liceu

Vídeo de presentació del gran teatre d'òpera de Barcelona