Jardins de Santa Clotilde | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Jardins de Santa Clotilde Reminiscències clàssiques sobre el mar
T

Els Jardins de Santa Clotilde, situats sobre un penya-segat de gran bellesa amb vistes al mar, són considerats l'exemple de jardí noucentista. Van ser realitzats per l’arquitecte Nicolau Rubió i Tudurí, gran seguidor de Jean Claude Nicolas Forestier, que va projectar, entre d’altres, els jardins de Montjuïc i del Parc de la Ciutadella.

En un intent de recuperar les formes clàssiques, els Jardins van ser dissenyats a la manera dels antics jardins del Renaixement italià. S’estructuren a partir d'un esgraonament aterrassat, on la diversitat d'espècies de plantes mediterrànies s'alterna amb petits estanyols i conjunts escultòrics.

Prop de l'entrada principal dels jardins hi ha la casa original que destaca per les arcades de mig punt de la planta baixa, una gran terrassa i una torreta de tres pisos. A la façana sud de la torre hi ha un panell de rajola pintada dedicat a Santa Clotilde que data de 1930.

Els jardins s'organitzen al voltant de l'escalinata principal, coneguda com l'Escala de les Sirenes, que surt des de l'esplanada de la casa. A mesura que s’hi baixa es barregen les olors de resines, llorers i plantes aromàtiques amb la del mar de fons.

Planifica la visita

Què puc fer?

Passeja per aquest jardí noucentista i atura’t a les placetes que hi ha distribuïdes. Permeten contemplar panoràmiques del litoral, sobretot els miradors situats sobre el penya-segat.

Horaris
Preus
Contacte

Jardins de Santa Clotilde
Paratge de Santa Clotilde
17310, Lloret de Mar (Girona)
Tel. (+34) 972370471

Veure localització