Moleta del Remei | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Moleta del Remei La residència dels cabdills de la Ilercavònia
T
Aquest poblat ibèric de la desembocadura de l’Ebre, situat en un puig de la Serra del Montsià,  comptava amb uns habitants molt distingits: era l’elit de la tribu dels ilercavons que des d’aquí controlava els excedents d’altres assentaments de la zona i els intercanviava per productes de luxe amb altres pobles de la Mediterrània.

La Moleta del Remei és considerat un gran poblat de la primera edat del ferro i després un assentament iber de llarga durada i importància. De fet, és l’únic poblat del sud de la Ilercavònia ocupat ininterrompudament (del segle VII aC al II aC).

El jaciment compta amb un recinte fortificat amb sistemes defensius monumentals, muralles amb torres i bastions que no tenen finalitat militar. I és que eren un element de prestigi que indicava l’estatus dels habitants del poblat. Al seu interior s’han identificat carrers de circumval·lació i gairebé tots els habitatges estan adossats a la muralla. S’han localitzat tres edificis que podrien tenir funció de culte, on s’han trobat inhumacions infantils.

Planifica la visita

Què puc fer?
Després de visitar el poblat ibèric pots apropar-te al Centre d’Interpretació (a la casa O’Connor d’Alcanar) on s’exposen els materials trobats del jaciment.
El jaciment forma part de la Ruta dels Ibers.
Horaris
Contacte
Moleta del Remei
Ctra. Alcanar-Ulldecona (TP-3318), km 2
43533 Alcanar (Tarragona)
Tel. (+34) 977737639 - (+34) 977702954 Veure localització
On menjar i dormir?