Monestir de Sant Benet de Bages | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Monestir de Sant Benet de Bages Romànic i modernisme en un sol espai

És possible sentir-se com un burgès de principis del segle XX visitant un monestir romànic? Sant Benet de Bages demostra com el patrimoni s’adapta a nous usos al llarg del temps. En aquest cas, passa de monestir medieval a residència d’estiu de la família de Ramon Casas i actualment és un complex turístic i cultural.

La primera església (preromànica) es consagrava l'any 972 amb una comunitat de dotze monjos. Tot i així, és a partir del segle XII que l’abadia viu la seva època d’esplendor, amb la construcció d’una nova església i el claustre. Aquest últim és l’estrella romànica del conjunt. Entre els pilars s’obren arcs de mig punt que descansen sobre columnes dobles amb capitells esculpits, tots ells originals.

Fruit de la desamortització de Mendizábal, el monestir es va abandonar. Va ser l'any 1907, que Elisa Carbó i Ferrer, mare del pintor Ramon Casas, va comprar els terrenys de Sant Benet i va aprofitar les estances de la comunitat monàstica per habilitar-les com a residència. La rehabilitació va anar a càrrec d’un altre nom il·lustre: Josep Puig i Cadafalch. Destaca la terrassa de migdia d’estil modernista que ocupa part de les antigues cel·les dels monjos.

Actualment, a través de les noves tecnologies, es pot fer una immersió a la història monàstica i al passat modernista de l’edifici. Però no només això. L'any 2007 es va inaugurar al voltant del monestir un complex conegut com a Món Sant Benet que, a més de difondre el patrimoni, també treballa per la gastronomia i el paisatge.

Planifica la visita

Què puc fer?

- Al voltant del Monestir de Sant Benet, s'organitzen diferents tallers familiars, visites guiades, concerts i festes.
Els programes educatius de Món Sant Benet tenen com a objectiu convertir la visita escolar en una experiència vivencial amb missió pedagògica.

Serveis
AccessibilitatLloguer d'espaisCafè / Restaurant
Horaris
Contacte

Món Sant Benet
Camí de Sant Benet de Bages, s/n
08272 Sant Fruitós de Bages (Barcelona)
Tel. (+34) 938759401

Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Món Sant Benet

La visita al Monestir de Sant Benet de Bages és una experiència immersiva et permetrà viatjar mil anys enrere.