Teatre-Museu Dalí i triangle dalinià | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Teatre-Museu Dalí i triangle dalinià La darrera gran obra del geni

El conjunt del Teatre-Museu amb la Cúpula i la Torre Galatea (amb la seva façana decorada amb maniquins, ous i pans de crostó) és la icona més emblemàtica del paisatge urbà de Figueres. L’edifici es considera en sí mateix l’objecte surrealista més gran del món. Però, alhora, alberga en el seu interior moltes obres mestres de Salvador Dalí.

El Teatre-Museu, construït sobre les restes de l'antic teatre de Figueres, va ser concebut i planificat pel mateix Dalí com el seu gran projecte personal. El seu fons de pintura permet fer un recorregut artístic des dels inicis del pintor (La Venus que somriu o Port Alguer). Tot i així, el Museu recull per sobre de tot l'explosió del surrealisme amb obres tan emblemàtiques com Espectre del sex-appeal, Leda atòmica, La panera de pa o Galatea de les esferes.

També cal destacar un conjunt d’obres que Dalí va crear pensades per al seu Museu com la sala Mae West, la sala Palau del Vent, el Cadillac plujós o la pintura Gala nua mirant el mar que a 18 metres apareix la figura del president Lincoln.

El 1988 s’afegeix l’espai expositiu de la sala de les Loggies que mostra l'obra tardana de Salvador Dalí, basada en l’experimentació científica i en l’estudi de clàssics de la pintura.

El Teatre-Museu Dalí de Figueres forma, juntament amb el Castell Gala Dalí de Púbol i la Casa-Museu Salvador Dalí de Portlligat, el triangle dalinià empordanès que permet endinsar-se en la vida i obra d’un dels pintors més internacionals que ha tingut Catalunya.

Planifica la visita

Què puc fer?

- El Museu ofereix visites guiades, activitats escolars i concursos al llarg de tot l'any.
- Són especialment recomanables les visites nocturnes al Museu durant l'estiu.

Serveis
Accessibilitat
Horaris
Contacte

Teatre-Museu Dalí
Plaça Gala-Salvador Dalí, 5
17600 Figueres (Girona)
Tel. (+34) 972677500

Veure localització
On menjar i dormir?
Materials per a la visita

Més informació

Històries del patrimoni

Al·legoria de la memòria

Antoni Pitxot recorda la creació del Teatre-Museu Dalí i la seva col·laboració amb el pintor empordanès