Monestir de Sant Feliu de Guíxols | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Monestir de Sant Feliu de Guíxols La història d’un municipi
T

La història de Sant Feliu de Guíxols es pot arribar a resumir a partir del monestir benedictí, on es combinen estils arquitectònics que van del segle V al XVIII. Sobre estructures d’època romana, es va erigir el primer monestir que es remunta al segle X i del qual es conserva la Porta Ferrada, que va ser integrada com a pòrtic d’entrada. Més tard, es van anar incorporant elements i construccions, entre ells l’església gòtica o el nou convent del segle XVIII.

Actualment es pot visitar part de l’edifici juntament amb les torres del Fum i del Corn, situades a cada costat de l’església. En el seu moment actuaven de torres de guaita. A la primera d’elles, s’emetien senyals de fum fets amb palla humida. Des de la segona, es feia sonar un corn marí en cas de perill.

El municipi de Sant Feliu de Guíxols va néixer i créixer al voltant del conjunt monacal. Per això, es va escollir aquest edifici tan significatiu per acollir el Museu d’Història de la Ciutat i el de la Salut i el Metge Rural.

Però la història del monestir es continua escrivint. I és que a les dependències de l’antic Palau de l’Abat s’hi pot trobar l’Espai Carmen Thyssen dedicat a exposicions temporals.

Planifica la visita

Què puc fer?

- Durant la visita podràs gaudir tant de l'edifici com del que actualment acull: el Museu d'Història de la Ciutat.
- Diverses activitats familiars i educatives t'acostaran a la vida monàstica a Sant Feliu de Guíxols i et descobriran els racons del Monestir.

Serveis
Accessibilitat
Horaris
Preus
Contacte

Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols
Plaça del Monestir s/n
17220 Sant Feliu de Guíxols
Tel. (+34) 972820167

Veure localització
On menjar i dormir?