Museu de Ciències Naturals de Granollers | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu de Ciències Naturals de Granollers Aprendre a observar l’entorn
T
Des de descobrir els ratpenats fins a explorar la Via Làctia. El Museu de Ciències Naturals de Granollers treballa per la conservació, estudi i difusió científica en matèries ben diverses: la paleontologia, la geologia, la botànica, la meteorologia i, especialment, la zoologia. Precisament una de les col·leccions més importants que conserva és la de papallones de tot el món i la d’escarabats tropicals.
El visitant també pot descobrir a l’exposició permanent fòssils procedents del jaciment Triàsic del Montseny (de 250 milions d'anys), mostres de les explotacions mineres de Gualba, Matagalls i Vallcarca o un herbari de líquens.

La seu del Museu des del 1987 és una antiga torre modernista anomenada la Tela, o casa Pius Anfres, a la qual al 2012 es va annexar un nou edifici de més de 2.000 metres quadrats, convertint-se en un dels principals museus de ciències naturals d’Espanya. El jardí que envolta el conjunt acull una mostra de la botànica i la geologia de la comarca del Vallès Oriental.

En les noves instal·lacions hi ha un espai reservat per al firmament. És el planetari, amb una cúpula de 6 metres de diàmetre. Es pot arribar a veure projectat el cel d'èpoques passades i futures!

A part d'aquests equipaments, el museu també gestiona l'Aula de Natura de can Cabanyes, a la Reserva Natural de can Cabanyes, i l'Estació Meteorològica de Granollers, al Puig de les Forques.

Planifica la visita

Què puc fer?
El Museu de Ciències Naturals de Granollers disposa d’un ampli programa d’activitats didàctiques relacionades amb les ciències naturals, el medi ambient i el patrimoni natural.
Horaris
De dimarts a dissabtes i festius de 16 a 19 hores. Tots els diumenges d'11 a 14 hores.
 
Festius tancats al públic: tots els dilluns. 1 i 6 de gener, Dijous Sant i Divendres Sant, el dia 1 de maig, el dia 11 de setembre i els dies de Nadal i Sant Esteve.
 
Tancat per vancances: De l'11 de juliol al 25 d'agost. Les oficines resten obertes de 9:00 a 13:00 els dies laborables de tot l'estiu.
 
Portes obertes: Darrer diumenge de cada mes. Visita comentada a les exposicions i als magatzems del museu.
 
Visites en grup prèviament concertades de dilluns a divendres en horari escolar.
 
Tancat per vacances de l'11 de juliol al 25 d'agost. Les oficines resten obertes de 9:00 a 13:00 els dies laborables de tot l'estiu.
Contacte
Palaudàries, 102. 
Jardins Antoni Jonch Cuspinera 
08402 Granollers
Tel.: 93 870 96 51 
Veure localització