Museu d'Art de Girona | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu d'Art de Girona Una mostra de la riquesa artística de la zona
T

El Museu d’Art de Girona, fundat el 1976, no podia haver escollit millor escenari que el Palau Episcopal, dels segles XII i XVI, per acollir el seu fons. I és que aquest museu té la tercera col·lecció d'art romànic i gòtic més important de Catalunya. La joia de la corona és l’ara portàtil del Monestir de Sant Pere de Rodes, de pedra i fusta coberta de plata.

També destaca de la col·lecció medieval la biga romànica policromada procedent del Monestir de Sant Miquel de Cruïlles, una de les poques conservades a Europa. O la Verge de Besalú, considerada un dels millors exemples gòtics del seu gènere. Noms com Bernat Martorell i Lluís Borrassà també hi tenen presència.

Però el fons artístic del Museu d’Art de Girona va més enllà de l’edat mitjana. Està format per 8.500 objectes que engloben des de les colònies gregues fins al segle XX. Precisament aquest últim període té també una presència destacada al museu amb obres de Joaquim Vayreda, Santiago Rusiñol o Ramon Martí i Alsina.

Planifica la visita

Què puc fer?

- Descobreix les exposicions a través de les visites guiades que proposa el museu.
- Les activitats familiars es complementen amb sortides culturals a diversos llocs de Catalunya.

Serveis
AccessibilitatCafè / Restaurant
Horaris

Feiners:
De 10 a 19h (maig-setembre)
De 10 a 18h (octubre-abril)

Diumenges i festius:
De 10 a 14h

Tancat:
Dilluns, els dies 1 i 6 de gener i el 25 i 26 de desembre

Preus
Entrada normal: 6€

Entrada reduïda: 4€
Les persones de 65 anys o més, persones titulars del Carnet Jove, pensionistes, les persones titulars del Carnet Jove, estudiants amb carnet d’estudiant internacional, les persones posseïdores del carnet de família nombrosa o monoparental, grups no turístics de 10 o més persones amb reserva prèvia.

Entrada gratuïta:
Les persones menors de 16 anys, persones aturades, persones membres de l’ICOM (International Council o Museums) o de l’ICOMOS (International Council of Monuments), persones membres de l’Associació de Museòlegs de Catalunya, degudament acreditades, persones professores d’ensenyament reglat, degudament acreditades, grups d’estudiants amb professor que hagin fet reserva prèvia i l'últim dimarts de cada mes entre mesos d’octubre a juny.

Jornades de portes obertes:
Santa Eulàlia (12 de febrer), el 23 de abril (Sant Jordi), el 18 de maig (Dia Internacional dels Museus), l'11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya) i el 24 de setembre (Mare de Déu de la Mercè, festa major de Barcelona).
Contacte

Museu d'Art de Girona
Pujada de la Catedral, 12
17004 Girona
Tel. (+34) 972203834 / (+34) 972209536

Veure localització

Més informació

Històries del patrimoni

El "Cas Pere Mates"

O els límits de la veritat absoluta en l’era de les fake news. Revivim el «Cas Pere Mates», l'episodi viscut al voltant de l'adquisició de tres taules renaixentistes falses.