Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Museu Blau | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Museu Blau Un viatge per l’evolució de la Terra

Des del 2011 el Parc del Fòrum de Barcelona acull el Museu Blau, la seu principal del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. El nom no és casual. Blau és el color de l’edifici on s’ubica. Però aquesta tonalitat remet també a la Terra (planeta blau). I és que la seva exposició de referència Planeta Vida proposa al visitant un viatge per la història de la vida i l'evolució a la Terra.

La mostra exhibeix de forma didàctica i a través de pantalles tàctils i vitrines el fons tradicional del museu -fòssils, animals naturalitzats, plantes, algues, minerals i roques- al qual s'incorporen també àmbits dedicats als fongs i al món microscòpic (amb reproduccions de virus i microbis). S'exposen 4.500 dels 3 milions de peces que té el museu.

Al vestíbul, de lliure accés, hi trobem la peça més emblemàtica del museu, l'esquelet d’una balena que es va trobar el 1862 a la platja de Llançà i que, per votació popular, s’ha anomenat Brava.

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona és una institució amb més de 130 anys d’història i parteix del llegat de les col·leccions del naturalista Francesc Martorell i Peña. A més de l’edifici del Fòrum, disposa d’altres espais a la ciutat: el Jardí Botànic de Barcelona i el Jardí Botànic Històric, situats a Montjuïc, i el Museu Martorell i el Laboratori de Natura (Castell dels Tres Dragons), al parc de la Ciutadella.

Planifica la visita

Què puc fer?

El Museu Blau proposa activitats per a tots els públics: jocs, tallers i moltes altres propostes per a petits i grans que es poden dur a terme amb un educador o de forma autònoma, i que tenen un denominador comú: despertar el respecte i l’interès per la natura.

Serveis
AccessibilitatLloguer d'espais
Horaris
Preus
Contacte

Museu Blau
Plaça Leonardo da Vinci, 4-5
Parc del Fòrum
08019 Barcelona
Tel. (+34) 932566002

Veure localització
On menjar i dormir?