Espais de la Batalla de l’Ebre | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Espais de la Batalla de l’Ebre Paratges contra l’oblit

A les acaballes de la Guerra Civil espanyola, la Batalla de l’Ebre va ser el punt d’inflexió del conflicte en propiciar la pèrdua de Catalunya per part republicana. Un intens combat que es va desenvolupar al Matarranya, la Ribera d'Ebre, el Baix Ebre i la Terra Alta. Actualment, la combinació d’espais històrics i centres d’interpretació formen els Espais de la Batalla de l’Ebre, testimoni viu d’un dels episodis més tràgics de la història recent del país.

El Poble Vell de Corbera d’Ebre resta com a símbol mut de la barbàrie d'aquest conflicte. Passejar entre les restes de carrers i cases destruïdes fa rememorar els bombardeigs i la dissort dels seus antics habitants. Als barrancs de Vilalba dels Arcs s’hi pot veure una línia de 700 metres de trinxeres que van formar part de la xarxa de defensa republicana. A la Fatarella s’hi conserva un refugi militar i els murs del castell de Miravet van servir de refugi als soldats nacionals que guarnien la població.

Els Espais de la Batalla de l’Ebre inclouen un total de 19 localitzacions històriques i cinc Centres d’Interpretació: 115 dies (Corbera d’Ebre), Soldats a les trinxeres (Vilalba dels Arcs), Hospitals de Sang (Batea), Les veus del front (Pinell de Brai) i Internacionals a l’Ebre (La Fatarella).

Planifica la visita

Què puc fer?

Un total de vuit rutes a peu o en cotxe per descobrir els escenaris d’una batalla decisiva per al desenllaç de la Guerra Civil.

Horaris
Contacte

Punt d'informació dels Espais de la Batalla de l'Ebre
C. Freginals, 18-24
43784 Corbera d'Ebre (Tarragona)
Tel. (+34) 977421528 / (+34) 977421726

Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

La batalla més llarga de la Guerra Civil espanyola

Iniciada el 25 de juliol de l'any 1938, va ser l’inici de l'ofensiva sobre Catalunya davant un exèrcit desorganitzat i una població desmoralitzada.