Museu de Ciències Naturals de Barcelona | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu de Ciències Naturals de Barcelona Un viatge per l’evolució de la Terra

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona es troba al Parc del Fòrum. L’edifici, construït per Herzog i De Meuron l’any 2004, ocupa 9.000 metres quadrats i és considerat, a nivell arquitectònic, un dels edificis més emblemàtics de la ciutat.

Al vestíbul, hi trobem la peça més emblemàtica del museu, l'esquelet d’una balena que es va trobar el 1862 a la platja de Llançà i que, per votació popular, s’ha anomenat Brava.

El discurs de l’exposició permanent és la interpretació de la Terra actual com a resultat de la interacció entre l’ambient químic i físic del planeta i els éssers vius. Tot això es mostra de forma didàctica i a través de pantalles tàctils i vitrines amb els fons de col·leccions del museu -fòssils, animals naturalitzats, plantes, algues, minerals i roques- al qual s'incorporen també àmbits dedicats als fongs i al món microscòpic (amb reproduccions de virus i microbis). S'exposen 4.500 dels més de 4 milions de peces que té el museu.

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona és una institució amb més de 140 anys d’història i parteix del llegat de les col·leccions del naturalista Francesc Martorell i Peña. A més de l’edifici del Fòrum, disposa d’altres espais a la ciutat: el Jardí Botànic de Barcelona i el Jardí Botànic Històric, situats a Montjuïc, i el Centre Martorell d’Exposicions i el Castell dels Tres Dragons, al parc de la Ciutadella.

Planifica la visita

Què puc fer?

El Museu proposa activitats per a tots els públics: exposicions, jocs, tallers i moltes altres propostes per a petits i grans que es poden dur a terme amb un educador o educadora, o de forma autònoma, i que tenen un denominador comú: despertar el respecte i l’interès per la natura.

Serveis
AccessibilitatLloguer d'espais
Horaris
Contacte

Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Plaça Leonardo da Vinci, 4-5
Parc del Fòrum
08019 Barcelona
Tel. (+34) 932566002
E-mail: museuciencies@bcn.cat

Veure localització
On menjar i dormir?