Museu de la Pesca | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu de la Pesca Els secrets del mar
T
Des del 2002, el “Tinglado”, un antic magatzem portuari de Palamós, és la seu d’un museu únic dedicat a la conservació, estudi i difusió del patrimoni natural, social i cultural de la pesca del litoral català.
 
El Museu de la Pesca ofereix un didàctic recorregut per la història, el present i el futur d’aquesta activitat econòmica a la Costa Brava. Mostra des de la diversitat biològica de la Mediterrània fins a qui és qui en el món pesquer. Tot això dins d’un edifici reconegut el 2001 amb el Premi Nacional de Disseny, on hi trobem recreat l’ambient mariner, amb una barca de pesca inclosa.
 
Però l’experiència no s’acaba en l’àmbit expositiu: la seva situació al port permet completar el recorregut amb la visita a les Barques de peix, una extensió flotant del museu, i la participació a l’Espai del peix, que inclou tallers gastronòmics amb productes del mar.
 
El Museu de la Pesca realitza també una intensa tasca de recerca i documentació en l’àmbit marítim i pesquer a través del servei Documare i la Càtedra d’Estudis Marítims de la Universitat de Girona.

Planifica la visita

Què puc fer?
Aprofita per apropar-te a la festa “Palamós Terra de Mar”, on el Museu ofereix activitats vinculades al món mariner que acosten a la ciutadania el seu valor cultural i patrimonial.
Les escoles tenen a la seva disposició un programa pedagògic per treure el màxim profit educatiu de la visita al Museu de la Pesca de Palamós.
Horaris
Preus
Contacte
Museu de la Pesca
Edifici del Tinglado. Port de Palamós
Moll pesquer, s / n
17230 Palamós (Girona)
Tel. (+34) 972600424 Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

10 anys

Vídeo del desè aniversari del Museu de la Pesca on pots veure tot el que ofereix aquest equipament cultural.