Jardí Botànic de Barcelona | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Jardí Botànic de Barcelona La vegetació del mediterrani
El clima mediterrani -llarg estiu sec, hivern suaus i pluges a la primavera i tardor- només es troba en un 5% de la superfície de la Terra, comprès en cinc regions. Aquestes estan presents en el Jardí Botànic de Barcelona, inaugurat l’any 1999 i situat a la muntanya de Montjuïc. En 14 hectàrees de suau desnivell s’ordenen col·leccions botàniques d’Austràlia, Xile, Califòrnia, Sud-àfrica i la conca mediterrània, incloses les Illes Canàries.

L’espai està dissenyat pels arquitectes Carles Ferrater i Josep Lluís Canosa, l'arquitecta paisatgista Bet Figueras, el biòleg Joan Pedrola i l'horticultor Artur Bossy. Dins el que sembla un gran amfiteatre natural, les plantacions segueixen una ordenació geogràfica, a més d’agrupar-se per afinitats ecològiques. Aprofita el relleu del terreny per crear les àrees i els camins, evitant excessius moviments de terres.

Entre els seus objectius destaca la conservació, documentació i difusió del patrimoni natural de Catalunya. Per això el jardí acull també l’edifici de l'Institut Botànic de Barcelona, que disposa d’una important biblioteca i un dels herbaris més grans de Catalunya.

Aquest jardí botànic conviu a Montjuïc amb el Jardí Botànic Històric, inaugurat el 1941 a la zona de la Foixarda. La seva situació facilitava el desenvolupament d’espècies de caràcter eurosiberià. Al 1986 va haver de tancar perquè es va veure afectat per la construcció dels equipaments olímpics, tot i que va reobrir el 2003.

Planifica la visita

Què puc fer?
Participa en les activitats familiars i educatives del Jardí Botànic.

Aprofita per visitar també l’exposició permanent del Gabinet Salvador, que es conserva dins l'Institut Botànic de Barcelona.  Els Salvador van ser una nissaga d’apotecaris i naturalistes barcelonins que, del segle XVII al XIX, van aplegar una biblioteca i unes col·leccions científiques molt importants.
Serveis
Accessibilitat
Horaris
Preus
Contacte
Jardí Botànic de Barcelona
Carrer del Doctor Font i Quer, 2
08038 Barcelona
Tel. (+34) 93 256 41 60 Veure localització
On menjar i dormir?