Museu de les Terres de l’Ebre | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu de les Terres de l’Ebre

Un territori marcat pel riu

T
Des de la història i l’etnografia a la geografia i l’economia, passant també per l’ecologia. El Museu de les Terres de l’Ebre (a Amposta) dóna una visió transversal del territori del delta de l’Ebre. El visitant pot conèixer els ilercavons, aprendre diferents tipologies d’arts de pesca, fins i tot veure de prop un llagut, l’embarcació fluvial més característica.

Va ser creat el 2011, com una ampliació i actualització de l'anterior Museu Comarcal del Montsià. Ocupa l’antic edifici modernista de les Escoles públiques Miquel Granell, adaptat a les necessitats d’un projecte museogràfic modern i suggerent. El museu conserva i gestiona una de les col·leccions més importants de natura, arqueologia i etnologia de les Terres de l’Ebre formada per més de 35.000 objectes, on destaca la Falcata, una espasa ibèrica que forma part del conjunt d'urnes i aixovars de la necròpolis ibèrica de Mianes (Santa Bàrbara).

L’exposició permanent “Les Terres de l’Ebre: de la prehistòria a l’edat mitjana” fa un recorregut per la història de la ribera baixa de l’Ebre, a partir de les restes arqueològiques trobades a la zona. La segona sala “L’Ebre: camí d’aigua” se centra en la influència del riu més important de la península Ibèrica en la història i identitat col·lectiva i reflexiona sobre com serà el futur del territori.

Al web del Museu es poden consultar diverses peces arqueològiques en 3D.

El Museu encapçala la xarxa “Ebre, natura & cultura” que aglutina museus, centres d’interpretació, jaciments i monuments en diferents municipis ebrencs.

Planifica la visita

Què puc fer?
No et perdis les exposicions i activitats relacionades amb el riu Ebre i el territori.
Serveis
Lloguer d'espais
Horaris

Tot l’any: de dimarts a dissabte, d’11.00 a 14.00 i de 17.30 a 20.00 hores; diumenge i festius, d’11.30 a 14.00 hores.

Tancat: tots els dilluns; 1 de gener; Divendres Sant; 1 de maig; 15 d’agost; 11 de setembre, i 6, 25 i 26 de desembre

Preus

Tarifa general: 2,00 €

Tarifa reduïda: 1,00 €, per menors de 18 anys i titulars del Carnet Jove, majors de 65 anys, posseïdors del carnet de família nombrosa o monoparental, i posseïdors del carnet d’entitats que tinguin conveni de reducciód’entrada.

Tarifa de grup: 1,00 € per persona, a partir de 25 persones

Tarifa gratuïta: menors de 7 anys; i primer diumenge de cada mes, per a tot el públic

Abonament anual Amic/ga: 25,00 €, per majors 18 anys; 20,00 €, per menors de 18 anys, majors de 65 anys i docents; 40,00 €, per famílies

Contacte
Museu de les Terres de l´Ebre
C. Gran Capità, 34
43870 Amposta
Tel. 977 702 954 Veure localització