Museu de Maricel | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu de Maricel Col·leccionisme arran de mar
T
A l’antic barri de Sant Joan de Sitges s’aixeca el conjunt arquitectònic i artístic de Maricel, un dels exponents més monumentals del Noucentisme a Catalunya. El va construir Miquel Utrillo entre 1910 i 1918 per encàrrec del magnat nord-americà Charles Deering, que va establir-hi la seva residència i va allotjar-hi la seva particular col·lecció d’art hispànic.
 
Després de diferents usos, al 1970 l’art va tornar a l’edifici. A la seva façana marítima es va obrir el Museu Maricel per exhibir la col·lecció d’art del doctor Jesús Pérez-Rosales: més de 3.000 peces del Romànic, el Gòtic, el Renaixement i el Barroc, i també arqueologia precolombina, art oriental, instruments musicals, teixits o artesania popular.
 
Avui aquesta col·lecció es mostra juntament amb la Col·lecció d’Art de la Vila de Sitges i altres adquisicions creant un recorregut complet i heterogeni per la història de l’art, des del segle X a la primera meitat del segle XX.
 
Destaquen les sales dedicades al Romanticisme (Marià Fortuny), al Noucentisme (Joaquim Sunyer, Pere Jou, Lola Anglada, Enric Casanovas, Ismael Smith, Pau Gargallo) i sobretot al Modernisme (Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Josep Llimona), tan estretament relacionat amb Sitges. Fins i tot hi ha una sala amb les pintures que van decorar la Cerveseria del Cau Ferrat.
 
No es pot abandonar el Museu sense passar per la Sala Sert, amb unes grans pintures murals del 1915 dedicades a la Primera Guerra Mundial.

Planifica la visita

Què puc fer?
El Museu de Maricel de Sitges organitza visites guiades per a grups amb reserva prèvia. A més de gaudir de les obres d’art, deixa’t seduir pel mirador, amb vistes sobre el mar.
Serveis
AccessibilitatLloguer d'espais
Horaris
Preus
Contacte
Museu de Maricel
Edifici Miramar
Davallada, 12 (3a planta)
08870 Sitges (Barcelona)
Tel. (+34) 938940364 Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Visita a Sitges 1949

L'exiliat rei Humberto II d'Itàlia i la seva família visiten el nucli antic de Sitges i el Museu Maricel.