Museu de Mataró | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu de Mataró D’Iluro a la revolució industrial
T
Què ha passat a Mataró des de l’època de la flamant Iluro? Això és el que explica el Museu de Mataró a través de les seves seus. El seu objectiu és salvaguardar i difondre el patrimoni arqueològic, natural i moble vinculat a la capital del Maresme.

La seu central és a Can Serra, l’antiga casa pairal de Jeroni Serra Arnau, bastida el 1565 i d’estil renaixentista. Al seu interior es pot veure una exposició permanent que fa un recorregut des d’Iluro fins a l’actualitat, passant pels temps medievals i moderns. Val la pena aturar-se en dues peces significatives del passat romà de la ciutat: l’escultura de la Venus d’Iluro i el Retrat de Faustina Minor.

Durant el recorregut es pot veure una petita part del fons acompanyat de maquetes i audiovisuals. Les col·leccions del museu són molt diverses: materials arqueològics, espècimens naturals, objectes històrics i un fons d'art pictòric on destaquen una sèrie de gravats de Goya.

Una de les extensions del museu és el Clos Arqueològic de Torre Llauder, un jaciment amb les restes d’una vil·la romana de finals del segle I aC. Una altra de les seus es correspon a un altre dels moments d’esplendor de la ciutat. Es tracta de la nau petita de Can Marfà, un símbol del passat industrial de Mataró. Acull una exposició permanent que presenta més d’un centenar d’objectes relacionats amb la indústria del gènere de punt, una de les col·leccions més importants d’Europa en la seva especialitat.

També forma part del Museu de Mataró el centre d’art Ca l’Arenas. Neix del llegat de l’artista Jordi Arenas Clavell a la seva ciutat natal i dedica una atenció especial a l’activitat artística local. 

Planifica la visita

Què puc fer?
Apunta’t a les visites guiades a la Torre Llauder i visita les exposicions temporals de Ca l’Arenas. 
Horaris
Del 15 de juny al 15 de setembre, de dimarts a diumenge de 18 a 21 h
Del 16 de setembre al 14 de juny, de dimarts a dissabte de 17 a 20 h i diumenges i festius, d’11 a 14 h
 
Tancat els dies 1 i 6 de gener, Divendres Sant, 1 de maig, 24 de juny, 27 de juliol, 15 d’agost, 11 de setembre, 25 i 26 de desembre
 
 
Visites per a grups, prèvia concertació: 937412930
Preus
Entrada gratuïta
Contacte
El Carreró, 17-19
08301
Mataró  (El Maresme)
+34 937582401
Veure localització