Museu del Cau Ferrat | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu del Cau Ferrat Temple del modernisme català

La participació dels principals artistes, músics i escriptors del segle XIX a les activitats que l’artista Santiago Rusiñol organitzava a la seva casa-taller de Sitges des del 1893 van convertir-la en un verdader temple del Modernisme.

Precisament la va anomenar Cau perquè volia que fos un refugi per als amants de la poesia i Ferrat perquè hi tenia la col·lecció de ferros forjats que havia recollit en els seus viatges per Catalunya. L’edifici és avui el Museu del Cau Ferrat, un dels principals museus de la població del Garraf.

Reuneix les col·leccions d'art antic i art modern aplegades per l'artista i escriptor català. Pintura, dibuix, escultura, forja, ceràmica, vidre i mobles configuren un conjunt artístic únic, que inclou part de l’obra plàstica del propi Rusiñol, així com d’artistes com Casas, Picasso, El Greco, R. Pichot, Mas i Fondevila, Zuloaga, Regoyos i Degouwe de Nucques, Enric Clarasó, Manolo Hugué i Pau Gargallo, entre d’altres.

L’edifici del Museu del Cau Ferrat va ser reformat entre 2010 i 2014 per reforçar-ne l’estructura i restaurar els elements patrimonials originals.

Planifica la visita

Què puc fer?

- Les visites guiades per a grups presenten la casa-taller de Santiago Rusiñol i a partir dels seus objectes, els fets més rellevants de la seva vida.

Horaris
Preus
Contacte

Museu Cau Ferrat
C. Fonollar s/n
08870 Sitges (Barcelona)
Tel. (+34) 938940364
museusdesitges@diba.cat

Veure localització

Més informació

Històries del patrimoni

L'Art modern. Obres mestres del Cau Ferrat

L'exposició 'L'Art modern. Obres mestres del Cau Ferrat', produïda i organitzada per Museus de Sitges, reuneix 150 obres del fons del Cau Ferrat