Museu d’Història de Sabadell | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu d’Història de Sabadell La gènesi d’una gran ciutat industrial 
T
Joan Vila CincaPere QuartJosep Renom... Sabadell a principis del segle XX bullia des del punt de vista artístic i cultural i es van començar a organitzar les primeres col·leccions de belles arts i d'arqueologia a la ciutat. D’aquí va néixer la necessitat de crear un museu local. L’any 1931 obria les seves portes el Museu de la Ciutat i, a partir del 1970, es constituïa definitivament el Museu d’Història de Sabadell, parada obligatòria per conèixer els orígens de la plana vallesana.

El museu està situat a la casa fàbrica de l’industrial Antoni Casanovas, erigida el 1859. És un museu pluridisciplinari, que aplega col·leccions d'arqueologia, història i etnologia locals.

A l’exposició permanent, el visitant pot descobrir com vivien les primeres comunitats prehistòriques de la zona, a través de materials de fa entre 6.500 i 2.600 anys com el collaret de variscita que formava part de l’aixovar funerari d’una sepultura neolítica (trobat al jaciment de Bòbila Padró - Can Tiana). Fins i tot, es pot entrar a la reconstrucció d’una cabana prehistòrica!

El recorregut continua mostrant la petjada que els ibers i els romans van deixar a la comarca (no et perdis el mosaic dels segles II-III dC, amb la imatge del déu Neptú, procedent de la vil·la romana de la Salut). Finalment l’atenció se centra amb les col·leccions relacionades amb la manufactura de la llana i la indústria tèxtil, que van convertir Sabadell en una gran ciutat industrial.

El museu disposa també de 13 espais en el territori de diversos períodes que completen el relat i l’experiència històrica de la ciutat.

Planifica la visita

Què puc fer?
Visites guiades i tallers per als més menuts on podran fer pigments o eines com a la prehistòria, convertir-se en laietans o fins i tot en bandolers. També ofereix activitats per a escoles. 
Serveis
Lloguer d'espais
Horaris
De dimarts a dissabte, de 17 a 20 h; diumenges i festius, d’11 a 14 h; dilluns, tancat
 
Tancat: 1 i 6 de gener, Divendres Sant, 1 de maig i 25 i 26 de desembre
 
Agost: cal consultar els horaris
Preus
Tarifa gratuïta
Contacte
Carrer de Sant Antoni, 13
08201
Sabadell  (Vallès Occidental)
+34 937 278 555
Veure localització
On menjar i dormir?
Materials per a la visita