Museu Episcopal de Vic | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu Episcopal de Vic Didàctica de l'art medieval
T

Just al costat de la catedral de Vic, el Museu Episcopal és un referent en l’art medieval català i exposa obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic (entre els segles XII i XV). El centre, amb un fons de més de 29.000 peces, està especialitzat en art litúrgic.

L'extens fons romànic permet seguir amb precisió l'evolució iconogràfica i estilística del romànic català. Una de les peces estrella del museu és el grup escultòric del Davallament d'Erill la Vall. Descobert per l'expedició de l'Institut d'Estudis Catalans a la Vall de Boí del 1907, aquesta obra del Mestre d'Erill és considerada un dels conjunts escultòrics més importants del romànic europeu del segle XII.

Com destacat és també el Baldaquí de l'església parroquial de Ribes, una de les obres mestres que custodia el museu. Altres peces a tenir en compte són el frontal d'altar de Sant Andreu de Sagàs, el frontal de Sant Pere de Ripoll o la Mare de Déu de Santa Maria de Lluçà.

A banda del seu fons de primer ordre, el museu destaca també per un projecte museològic modern i innovador. Per això, va ser guardonat el 2001 amb el Premi Nacional de Patrimoni Cultural per la seva contribució a la difusió de l'art medieval català.

Planifica la visita

Què puc fer?

No et perdis la programació d'activitats permanents que permeten descobrir un espai modern i una proposta museística innovadora.

Serveis
AccessibilitatLloguer d'espaisAudioguies
Horaris
Preus
Contacte

Museu Episcopal de Vic
Plaça Bisbe Oliba, 3
08500 Vic (Barcelona)
Tel. (+34) 938869360

Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació