Palau Güell | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Palau Güell Una casa amb estrelles i trencadís
Patrimoni de la Humanitat

L’any 1885, Eusebi Güell va encarregar a Antoni Gaudí la seva residència al centre de Barcelona, concretament al carrer Nou de la Rambla. Gaudí va concebre un edifici solemne i ostentós, i va emprar materials rics i costosos, com marbres o fustes nobles. La sobrietat de la façana, probablement a causa del seu emplaçament en un solar petit d’un carrer estret, contrasta amb la fastuositat del seu interior. Uns arcs parabòlics a la façana, ornamentats amb reixes de ferro forjat, donen accés a una entrada àmplia, que permetia l’ingrés de cavalls i de carruatges.

L’edifici s’articula mitjançant un saló central cobert per una magnífica cúpula que sobrepassa l’alçada del terrat i que, a través de perforacions en forma d’estrella, permet l’entrada de llum solar. El saló, amb una capella adossada, està ricament decorat amb columnes, vitralls i reixes, i distribueix la resta d’estances, totes elles amb vidrieres i mobiliari ornamentat. El palau també disposa d’uns amplis estables al soterrani, una prestació que poques cases tenien.

També és innovador l'ús de xemeneies situades al terrat de l’edifici, elements molt presents en la imaginativa decoració de Gaudí. És precisament en aquestes xemeneies on l'arquitecte va utilitzar per primera vegada un dels recursos decoratius que més l’han caracteritzat: el trencadís.

Planifica la visita

Què puc fer?

-El Palau Güell celebra cicles de conferències, concerts, actuacions, recitals poètics... Informa-te'n.
- Gaudeix de les nits d’estiu al terrat del Palau Güell amb Gaudí, la millor música i unes vistes privilegiades.
- No et perdis les visites familiars 'Divertim-nos en un palau del segle XIX'.

Serveis
AccessibilitatLloguer d'espaisAudioguies
Horaris
Contacte

Palau Güell
C. Nou de la Rambla, 3-5
08001 Barcelona
Tel. (+34) 934725775

Veure localització
On menjar i dormir?
Materials per a la visita

Més informació

Històries del patrimoni

Entrem a casa dels Güell

El Palau Güell tenia aquest aspecte quan hi vivia una de les famílies més riques de Catalunya