Museu d’Arqueologia de Catalunya | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu d’Arqueologia de Catalunya El garant del nostre passat
T

El Museu d’Arqueologia de Catalunya s’organitza al voltant de 6 seus (Barcelona, CASC, Empúries, Girona, Olèrdola i Ullastret). De totes elles, la de Barcelona és la que ofereix una visió més transversal ja que explica l’evolució social, tecnològica, econòmica i religiosa des dels primers homes fins a l’època medieval de Catalunya però també del Mediterrani.

Ubicat dins l'antic Pavelló d'Arts Gràfiques, construït durant l'Exposició Universal de Barcelona de 1929, el MAC Barcelona va renovar 11 sales entre 2010 i 2013. L’exposició permanent, formada per més d’un milió de peces originals, permet fer un viatge per la prehistòria, protohistòria, les colonitzacions gregues i fenícies o la instauració de l’Imperi Romà.

Acompanyen el visitant textos, recursos didàctics, imatges, escenografies i també audiovisuals com el dels rituals funeraris de la prehistòria comparats amb els actuals.

Una de les peces més emblemàtiques del museu és l'estàtua del déu Esculapi, ara una reproducció perquè l’original es va traslladar a la seu d’Empúries el 2008. Altres peces destacades són els materials lítics del paleolític, la mandíbula de Neandertal de Sitges de 53.200 anys, el tresor iber de Tivissa, les figures votives fenícies, la ceràmica grega o l'estàtua romana del carrer Paradís, considerada l'escultura de major qualitat recuperada de l’antiga Barcino.

Planifica la visita

Què puc fer?

- Els caps de setmana s'organitzen activitats per a famílies i infants.
- Disposa d'un servei educatiu amb visites guiades, tallers i recursos per al professorat.
- Aprofita les rutes arqueològiques que proposa el MAC.

Serveis
AccessibilitatLloguer d'espais
Horaris

De dimarts a dissabte: de 9.30 a 19 h
Diumenges i festius: de 10 a 14.30 h

Dies de tancament: tots els dilluns de l'any, el 25 i 26 de desembre i l'1 de gener.

Preus

Entrada normal: 6€

Entrada reduïda: 4€
Les persones de 65 anys o més, persones titulars del Carnet Jove, pensionistes, les persones titulars del Carnet Jove, estudiants amb carnet d’estudiant internacional, les persones posseïdores del carnet de família nombrosa o monoparental, grups no turístics de 10 o més persones amb reserva prèvia.

Entrada gratuïta:
Les persones menors de 16 anys, persones aturades, persones membres de l’ICOM (International Council o Museums) o de l’ICOMOS (International Council of Monuments), persones membres de l’Associació de Museòlegs de Catalunya, degudament acreditades, persones professores d’ensenyament reglat, degudament acreditades, grups d’estudiants amb professor que hagin fet reserva prèvia i el primer diumenge de cada mes.

Jornades de portes obertes:
Santa Eulàlia (12 de febrer), el 23 de abril (Sant Jordi), el 18 de maig (Dia Internacional dels Museus), l'11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya) i el 24 de setembre (Mare de Déu de la Mercè, festa major de Barcelona).

Contacte

MAC Barcelona
Passeig de Santa Madrona, 39-41 Parc de Montjuïc
08038 Barcelona
Tel. (+34) 934232149

Veure localització
Materials per a la visita