Parc del Laberint d’Horta | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Parc del Laberint d’Horta Els mil camins de l’amor

Situat a la falda de Collserola, el Laberint d’Horta és un parc històric de Barcelona i un dels jardins més antics que perduren a la ciutat. Dissenyat el 1791 per Joan Antoni Desvalls, està format per 750 metres de xiprers retallats i s’inspira en el mite de Teseu: qui aconsegueix arribar al centre troba l’amor com a recompensa.

Desvalls, marquès de Llupià, del Poal i d’Alfarràs, va ser un noble amant de la ciència, la natura i l’art, passions que va conjugar en la construcció del Laberint. Seguint les idees del neoclassicisme i en col·laboració amb l’arquitecte italià Domenico Bagutti, va idear un jardí amb un laberint de xiprers, escultures i relleus que representen personatges de la mitologia grecoromana i que simbolitzen els diversos nivells de l’amor.

Actualment, el parc ocupa una superfície de 9 hectàrees i es divideix en dues parts: el jardí neoclàssic i el jardí romàntic. Hi destaquen la varietat botànica i l’abundància ornamental, així com els elements arquitectònics propis dels jardins romàntics (templets, canal d’aigua i escultures, a més del palau de la família Desvalls). Tot i no ser el refugi de cap Minotaure posa a prova el sentit de l’orientació de qui hi entra.

Planifica la visita

Què puc fer?

- Les visites comentades pel Parc del Laberint d'Horta et permetran conèixer-ne tots els secrets i aprendre’n la història.
- El Parc ofereix l’opció que el visitin escoles i instituts.

Serveis
AccessibilitatCafè / Restaurant
Horaris
Preus
Contacte

Parc del Laberint d'Horta
Passeig dels Castanyers, 1-17
08035 Barcelona

Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Troba el fil d'Ariadna en aquest jardí centenari

Barcelona amaga un jardí on és possible sentir-se com Teseu.