Parc Nou | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Parc Nou Un jardí amb una peculiar roureda 
T
Vols sentir-te com si passegessis per uns jardins anglesos, frondosos i aparentment anàrquics? Aquesta és la sensació que ofereix el Parc Nou d’Olot, que va obrir les seves portes el 1943, quan la finca senyorial es va convertir en parc municipal. Entre d’altres coses, s’hi pot visitar una petita roureda natural de roure pènol que ha estat catalogada com a arbreda monumental i que té arbres de més de 150 anys i 25 metres d’alçada.

Dins del recinte del Parc Nou existeixen avui una vintena d'espècies vegetals. Aquesta gran diversitat i la necessitat de preservar la roureda de roure pènol van portar a la creació del Jardí Botànic de Vegetació Natural Olotina l'any 1986. El conjunt permet observar la complexitat de la vida del bosc humit. El maig de 2005 es va obrir al públic el jardí de plantes medicinals de la Garrotxa.

Dins el parc hi ha la Torre Castanys, coneguda també com a Casa Sureda, un edifici modernista que acull un centre d'informació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i el Museu dels Volcans. Aquest últim explica, a través de maquetes i tecnologia interactiva, els fenòmens sísmics i vulcanològics tan importants a la comarca, un simulador de terratrèmols únic a Catalunya.

Planifica la visita

Què puc fer?
El jardí botànic és parada obligatòria dels amants de la ornitologia. Hi podran veure puputs, pica-soques blaus, merles, picots o raspinells. 
Contacte
Zona Volcànica de la Garrotxa,
Avinguda de Santa Coloma, 43
17178
Olot, Girona
972 26 67 62
Veure localització