Palau de la Generalitat | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Palau de la Generalitat De casa medieval a seu del govern

El Palau de la Generalitat, situat al barri gòtic de Barcelona, és un dels pocs edificis d'origen medieval a Europa que es manté com a seu del govern i de la institució que el va construir.

La casa original, al carrer Sant Honorat, es va adquirir el 1400 i durant tot el segle XV es va ampliar i convertir en un nou palau gòtic, obra de Marc Safont. Entre els elements millor conservats d’aquesta etapa hi ha la Galeria gòtica i la Capella de Sant Jordi.

Durant el segle XVI el Palau de la Generalitat creix amb nous elements respectuosos amb l’estil gòtic previ com la Cambra Daurada i el primer Pati dels Tarongers. Els canvis més radicals vénen amb l’ampliació cap a la plaça Sant Jaume (1597-1619): l’actual façana principal s’inspira en el Renaixement italià, i hi destaquen quatre columnes dòriques d'origen romà datades del segle II.

Els darrers canvis importants en l’edifici són de l’etapa de la Mancomunitat de Catalunya (1914-1925): es van afegir elements com l’escala d’honor i l'estàtua eqüestre de Sant Jordi. A partir dels anys 70 també destaca l’adquisició de més d’un centener de peces d’art modern, avantguardista i contemporani d’autors com Montserrat Gudiol, Josep Maria Subirachs, Antoni Clavé, Joan Hernández Pijuán o Antoni Tàpies.

Planifica la visita

Què puc fer?

- El Palau de la Generalitat ofereix visites concertades guiades i gratuïtes a grups i a particulars el segon i el quart cap de setmana de cada mes.
- La diada de Sant Jordi (23 d'abril), el dia de la Mercè (24 de setembre) i l'Onze de Setembre són dies de portes obertes.

Serveis
Lloguer d'espais
Horaris
Preus
Contacte

Palau de la Generalitat de Catalunya
Plaça de Sant Jaume, 4
08002 Barcelona
Tel. (+34) 934024600

Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Visita guiada virtual al Palau de la Generalitat de Catalunya

El Palau de la Generalitat de Catalunya va obrir les seves portes per celebrar la diada de Sant Jordi 2020 de manera virtual. La visita està conduïda pel responsable de les visites guiades que habitualment es fan al Palau de la Generalitat de forma presencial.