Sant Climent de Taüll | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Sant Climent de Taüll Emblema del romànic català
El so de les campanes, la vista de les muntanyes i la sensació de pau i recolliment fan de la visita a l’església de Sant Climent de Taüll una experiència única. 
El temple més gran del Conjunt Romànic de la Vall de Boí ofereix un exterior captivador: l’esvelt campanar de vint-i-cinc metres d’alçada i els murs de pedra nua s'integren perfectament en el paisatge de Taüll. És en travessar la porta, però, que comença el viatge en el temps.
 
Sobre les parets de la nau, un vídeo mapping recrea les pintures al fresc que revestien l’interior de l’església al segle XII i que, actualment, es conserven al Museu Nacional d'Art de Catalunya. La projecció revela el procés de treball que el Mestre de Taüll va seguir per decorar l’interior amb els colors, la iconografia i el característic estil romànic de figures tan emblemàtiques com l’imponent Pantocràtor de l’absis central, imatge per excel·lència del romànic català.
 
L’experiència viscuda a l'Església de Sant Climent es pot arrodonir al Centre del Romànic de la Vall de Boí, un espai interactiu on conèixer els secrets del patrimoni romànic pirenaic, declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO l’any 2000.
 
El més especial de la visita a la vall és conjugar la descoberta del patrimoni cultural amb el natural: el Parc nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l’únic parc nacional de Catalunya. La cirereta del pastís és esperar la posta de sol i meravellar-se amb les estrelles del cel pirenaic, catalogat com una Destinació Starlight.

Planifica la visita

Què puc fer?
Descobreix l'església fent una visita lliure o afegeix-te a les visites guiades.
Serveis
Horaris
Consulta els horaris de visita i de les projeccions.
Preus
Consulta el preu de les entrades individuals i combinades. Compra la teva entrada
Contacte
Iglesia de Sant Climent
25528 Taüll, Lleida
973 696 715 
info@centreromanic.com
Veure localització
Materials per a la visita