Jardí Botànic Marimurtra | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Jardí Botànic Marimurtra El jardí botànic de la Costa Brava
T

Pel seu gran nombre de plantes i la seva considerable extensió, el Jardí Botànic de Marimurtra és la col·lecció de planta viva més important de Catalunya i una de les més destacades d'Europa. Cada any atrau un bon nombre de visitants, seduïts per un espai de lleure i contemplació únic al peu del Mediterrani.

Ubicat a Blanes, aquest jardí històric destaca per l'abundància de cactus i de vegetació mediterrània, tot i que també s’hi pot veure una gran varietat de plantes provinents de tot el món (compta amb més de tres mil espècies). Durant el recorregut, el visitant gaudirà de la gran riquesa botànica així com dels bells racons de descans, les fonts d'aigua potable, el llegat arquitectònic (la casa biblioteca Carl Faust i el templet de Linné) i els miradors amb espectaculars vistes sobre el Mediterrani.

El jardí va ser creat per l’industrial alemany Carl Faust el 1924. Va completar la seva afició naturalista amb la posada en marxa de l'Estació Internacional de Biologia Mediterrània, pionera a l’Estat.

Més enllà del seu gran interès paisatgístic, actualment la institució segueix el camí marcat pel seu fundador, fent una tasca activa en la conservació, la recerca i la divulgació en el camp de la botànica.

Planifica la visita

Què puc fer?

L’oferta d’aquest jardí històric va més enllà del recorregut pel seu espectacular fons botànic i s’hi organitzen periòdicament jornades, concerts, cursos i tallers. Més informació

Serveis
Lloguer d'espais
Horaris
Preus
Contacte

Jardí Botànic Marimurtra
Passeig Carles Faust, 9
17300 Blanes (Girona)
Tel. (+34) 972330826
marimurtra@marimurtra.cat

Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

El jardí des de l’aire

Espectacular reportatge aeri amb les millors vistes del Jardí Botànic Mar i Murtra.